Risotto z Amarone i karmelizowanym Radicchio
Przepis Risotto z Amarone i karmelizowane Radicchio może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 502 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz radicchio, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Radicchio, Risotto z Radicchio, oraz Smoky Radicchio Risotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła z oliwą z oliwek w ciężkiej dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i radicchio; smażyć aż do początku brązowy, o 18 protokół.
Posyp solą i pieprzem; mieszaj, aż ryż będzie przezroczysty na brzegach, ale nadal nieprzezroczysty w środku, około 3 minut.
Dodać wino; dusić do wchłonięcia wina, mieszając od czasu do czasu, około 3 minut.
Dodaj 5 1/2 szklanki bulionu; zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a risotto będzie kremowe, mieszając od czasu do czasu i dodając więcej bulionu w razie potrzeby, około 18 minut.
Wyjąć risotto z ognia, wymieszać pozostałe 3 łyżki masła i parmezanu. Doprawić risotto do smaku solą i pieprzem i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)]()
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.