Risotto w stylu Milanese (Risotta alla Milanese)

Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese) jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 562 kalorie, 15g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz parmigiano-reggiano, bulion z kurczaka, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Risotto alla milanese (Risotto w stylu Milanese), Asparagi alla milanese (szparagi po Mediolańsku), oraz Risotto Alla Milanese dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu rozgrzej bulion z kurczaka. Trzymaj ciepło.
W dużym rondlu na umiarkowanie małym ogniu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, Tylko do miękkości, ale przed każdym kolorze pojawia, o 5 protokół.
Dodaj ryż i szafran, i tosty lekko przez 1 minutę, nie pozwalając ryżu lub cebuli na dowolny kolor.
Dodać wino i gotować do prawie całkowitego wchłonięcia.
Dodaj większość bulionu z kurczaka (powinno dojść około 1/2 cala nad ryżem) i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować risotto, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zostanie wchłonięty i ryż jest al DENTE, około 14 minut. Gdy ryż zaczyna wchłaniać płyn, dodaj więcej w razie potrzeby.
Gdy ryż wchłonie prawie cały bulion, zdejmij z ognia, dodaj masło i Parmigiano-Reggiano i energicznie mieszaj przez około 1 minutę, aby rozwinąć skrobie powierzchniowe. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Risotto podawać natychmiast przyozdobione kawałkiem szpiku, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.