Risotto szafranowo-cytrynowe z " jednego dobrego Dania

Risotto szafranowo-cytrynowe z
Szafran i cytryna Risotto z ' jeden dobre danie może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 172 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wino, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 95 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szafran i konserwowane Risotto cytrynowe, Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez, oraz Szynka i budyń chlebowy Gruyère z " jednego dobrego Dania dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W ciężkim rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać cebulę, sezon, i gotować delikatnie, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj ryż i szafran, dobrze wymieszać do herbu ryżu, i niech skwierczeć trochę. Pozostawić cebulę lekko zabarwioną, dodać wino i dobrą szczyptę soli i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj 1 filiżankę gorącego bulionu, wymieszaj i dostosuj ciepło, aby utrzymać energiczne gotowanie na wolnym ogniu. Mieszaj często, gdy ryż wchłania płyn. Kiedy widzisz małe lejki na powierzchni ryżu, nadszedł czas, aby dodać więcej bulionu. Rób to co 5 minut, mieszając za każdym razem w 1/2 szklanki bulionu z kurczaka. Całkowity czas gotowania powinien wynosić około 20 minut, a ziarna ryżu powinny nadal być trochę al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groszek Goya®Groszek Goya®
5
Dodać skórkę z cytryny, sok i masło. Skosztuj łyżkę, aby sprawdzić przyprawę i dostosować w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
6
Dodać więcej bulionu, jeśli risotto wydaje się zbyt sztywne. Wymieszać z tartym parmezanem i podawać w płytkich miseczkach do zupy. Jeśli wolisz bardziej zupy risotto, jak czasami, Chochla trochę dodatkowego bulionu do każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn