Risotto San Martino

Risotto San Martino
Risotto San Martino może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cebuli, kurczaka i bulionu wołowego, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Risotto z krewetkami i przegrzebkami-Risotto aux langustines, Cresson et Coquille St Jacques, Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), oraz Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez.

Instrukcje

1
Bulion w garnku powinien gotować się na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
W dużym garnku powoli dusić cebulę i czosnek na maśle, gdy cebula zaczyna się zmieniać złoty kolor, zdjąć z ognia i wyjąć czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać posiekaną prosciutto i borowiki i bardzo dobrze wymieszać z cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Ponownie podgrzać garnek, dodać ryż i bardzo dobrze wymieszać z cebulą, prosciutto i borowikami. Nazywa się to opiekaniem ryżu, ponieważ bulion nie został dodany.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Po minucie dodać bulion pełną chochlę na raz, aby ryż mógł go wchłonąć. Aby risotto było kremowe, musisz je dużo wymieszać, dodając bulion, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Gdy risotto jest prawie gotowe, dodać szafran i mieszać, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
7
Dodać garść Parmigiano i dobrze wymieszać. Risotto powinno być na tyle miękkie, aby rozłożyć i przykryć cały talerz po podaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
* Risotto z Volpi luganega (świeża sezonowa kiełbasa) powstaje przez zastąpienie Luganega Volpi prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
9
Luganega to bardzo łagodna chuda kiełbasa nadziewana w osłonkach Owczych. Osłonki należy usunąć, kiełbasę rozbić na małe kawałki i dodać do cebuli i grzybów borowikowych, na początku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn