Przepis Risotto Primaveran jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 3,86 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 733 kalorie, 30g białka, oraz 35 g tłuszczu. Mieszanka parmezanu, masło, marchewki dla niemowląt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Primavera, Risotto Primavera, oraz Risotto Primavera dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cut 1/4-calowy plaster off 1 długi bok marchewki do stabilizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
2
Pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/8 cala. Ułóż połowę plastrów i pokrój wzdłuż na paski o grubości 1/8 cala.
3
Pokrój paski w poprzek na 1/8-calowe kostki. Powtórz z pozostałymi plastrami.
4
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać szparagi, cukinię, i Kabaczek; posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 2 protokół. Odstawić warzywa na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Szparagi
Cukinia
Nóż Do Obierania
6
Doprowadzić bulion gotować na wolnym ogniu w średnim rondlu na małym ogniu. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Rozgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodać cebulę i pokrojoną w kostkę marchewkę. Smażyć, aż cebula zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
9
Dodaj ryż; mieszaj, aż ryż będzie przezroczysty na brzegach, ale nadal nieprzezroczysty w środku, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
10
Dodać wino i dusić do wchłonięcia, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
11
Dodaj 1 szklankę ciepłego bulionu i marchewki. Gotować na wolnym ogniu, aż bulion prawie się wchłonie, często mieszając, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchewki Dla Dzieci
Bulion
12
Dodaj 2 szklanki więcej bulionu, 1 szklanka na raz, pozwalając każdy dodatek do wchłonięcia przed dodaniem następnego i często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
13
Wymieszać w podsmażonych warzywach i 1 szklance bulionu. Gotuj na wolnym ogniu, aż bulion zostanie wchłonięty, często mieszając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Bulion
14
Dodać 1 1/3 szklanki sera, groch, masło, i 1/2 szklanki bulionu. Gotować na wolnym ogniu, aż masło się rozpuści, ryż i warzywa są po prostu miękkie, a risotto jest kremowe, często mieszając i dodając więcej bulionu o 1/4 garści jeśli risotto jest suche, o 3 minuty dłużej.