Risotto Primavera

Risotto Primavera
Przepis Risotto Primaveran jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 3,86 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 733 kalorie, 30g białka, oraz 35 g tłuszczu. Mieszanka parmezanu, masło, marchewki dla niemowląt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto Primavera, Risotto Primavera, oraz Risotto Primavera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cut 1/4-calowy plaster off 1 długi bok marchewki do stabilizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
2
Pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/8 cala. Ułóż połowę plastrów i pokrój wzdłuż na paski o grubości 1/8 cala.
3
Pokrój paski w poprzek na 1/8-calowe kostki. Powtórz z pozostałymi plastrami.
4
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać szparagi, cukinię, i Kabaczek; posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 2 protokół. Odstawić warzywa na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
CukiniaCukinia
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
6
Doprowadzić bulion gotować na wolnym ogniu w średnim rondlu na małym ogniu. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Rozgrzać 3 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodać cebulę i pokrojoną w kostkę marchewkę. Smażyć, aż cebula zacznie mięknąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
9
Dodaj ryż; mieszaj, aż ryż będzie przezroczysty na brzegach, ale nadal nieprzezroczysty w środku, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
10
Dodać wino i dusić do wchłonięcia, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
11
Dodaj 1 szklankę ciepłego bulionu i marchewki. Gotować na wolnym ogniu, aż bulion prawie się wchłonie, często mieszając, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchewki Dla DzieciMarchewki Dla Dzieci
BulionBulion
12
Dodaj 2 szklanki więcej bulionu, 1 szklanka na raz, pozwalając każdy dodatek do wchłonięcia przed dodaniem następnego i często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
13
Wymieszać w podsmażonych warzywach i 1 szklance bulionu. Gotuj na wolnym ogniu, aż bulion zostanie wchłonięty, często mieszając, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BulionBulion
14
Dodać 1 1/3 szklanki sera, groch, masło, i 1/2 szklanki bulionu. Gotować na wolnym ogniu, aż masło się rozpuści, ryż i warzywa są po prostu miękkie, a risotto jest kremowe, często mieszając i dodając więcej bulionu o 1/4 garści jeśli risotto jest suche, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
SerSer
BulionBulion
GrochGroch
RyżRyż
15
Wymieszać z bazylią, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BazyliaBazylia
16
Przenieś risotto do dużej płytkiej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
17
Posypać orzeszkami pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
18
Podawać, przekazując dodatkowy ser osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn