Risotto pomidorowe Carmellini
Pomidorowe Risotto Carmellini może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na $5.59 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 14g białka, oraz 25 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, masło, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto Rosso Andrew Carmelliniego z czerwonym winem, Radicchio i wędzoną mozzarellą, Andrew Carmellini ' s Chicken Pot Pie, oraz Smażony kurczak Andrew Carmellini.
Instrukcje
Pracując nad sitkiem ze stali nierdzewnej o drobnych oczkach ustawionym nad miską, Zbierz nasiona z klinów pomidorowych. Naciśnij nasiona, aby wyodrębnić cały sok pomidorowy. Crme frache wymieszać z sokiem pomidorowym i odstawić.
W średnim rondlu połącz pomidory z oliwą z oliwek, rozmarynem, czosnkiem i szczyptą soli. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, bez mieszania, aż pomidory będą miękkie, ale nadal nienaruszone, o 10 protokół. W razie potrzeby delikatnie popchnij pomidory, aby je zanurzyć. Używając szczelinowej łyżki i pozwalając, aby jak najwięcej oleju spłynęło z powrotem do rondla, jak to możliwe, przełożyć pomidory na talerz. Rezerwy 3 łyżki oleju; odcedzić i schłodzić resztę do późniejszego wykorzystania.
W średnim rondlu podgrzać bulion z kurczaka. W innym średnim rondlu rozpuść masło w 1 łyżce zarezerwowanego oleju pomidorowego.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Dodaj ryż i mieszaj, aż pokryje się tłuszczem.
Dodać wino i gotować, mieszając, aż do wchłonięcia.
Dodaj gorący wywar, 1 szklankę na raz i gotuj, ciągle mieszając, aż ryż będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta. Wymieszaj mascarpone, parmezan i pozostałe 2 łyżki zarezerwowanego oleju pomidorowego. Doprawić solą i pieprzem. Do risotto delikatnie wrzucamy pomidory z oliwą z oliwek.
W blenderze umieścić mieszaninę sok pomidorowy-crme frache; zmiksować z dużą prędkością do uzyskania piany. Risotto rozłóż na 4 płytkie talerze zupy, zalej je pianą pomidorową i od razu podawaj.