Risotto Milanese

Risotto Milanese
Risotto Milanese może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Za $2.19 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 22g tłuszczu i w sumie 532 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz wino, parmigiano-reggiano, wywar z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 26 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Risotto alla milanese (Risotto w stylu mediolańskim), Risotto Milanese-Style (Risottan alla Milanese), oraz Risotto Milanese.

Instrukcje

1
Obficie posmaruj duży rondel oliwą z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj cebulę i sól i podsmaż je, aż będą przezroczyste, około 5 minut. Doprowadź patelnię do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj ryż i gotuj przez 3 do 4 minut, pozwalając ryżowi lekko przykleić się do dna patelni i zeskrobać. Powinien też brzmieć trzeszcząco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj szafran do gorącego wywaru z kurczaka; wywar powinien zmienić kolor na jasnożółty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
SzafranSzafran
5
Dodaj wino na patelnię, aż pokryje powierzchnię ryżu. Dopraw solą i gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż wino wchłonie się w ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodaj bulion z kurczaka szafranowego na patelnię, aż pokryje ryż. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż bulion wchłonie się w ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
SzafranSzafran
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Powtórz ten proces jeszcze dwa razy z gorącym bulionem z kurczaka szafranowego. Gdy trzeci dodatek wywaru wchłonie się, a ryż będzie bardzo kremowy, ugryź kilka ziaren ryżu, aby upewnić się, że jest idealnie ugotowany. Jeśli nadal jest trochę chrupiący, dodaj trochę więcej bulionu i gotuj ryż przez kolejne kilka minut. Gdy ryż będzie idealnie ugotowany, zdejmij go z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
SzafranSzafran
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Wrzuć masło i Parmigiano-Reggiano i " wyrzuć z niego do cholery."Ryż powinien być kremowy, ale nadal płynąć i zachować swój własny kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Risotto można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Bibbiano Chianti Classico Riserva z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Dobrze wyważone, aromatyczne wino, które jest szczególnie dobre dla rocznika. Oferuje atrakcyjne czerwone wiśnie i jagody oraz pikantne, dymne nuty herbaty garrigue I lapsang suchong na nosie i podniebieniu. Ma jedwabisty atak, dobrze wyważone podniebienie i trwałe wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn