Risotto Milanese
Risotto Milanese może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Za $2.19 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 22g tłuszczu i w sumie 532 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz wino, parmigiano-reggiano, wywar z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 26 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Risotto alla milanese (Risotto w stylu mediolańskim), Risotto Milanese-Style (Risottan alla Milanese), oraz Risotto Milanese.
Instrukcje
Obficie posmaruj duży rondel oliwą z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i sól i podsmaż je, aż będą przezroczyste, około 5 minut. Doprowadź patelnię do średniego ciepła.
Dodaj ryż i gotuj przez 3 do 4 minut, pozwalając ryżowi lekko przykleić się do dna patelni i zeskrobać. Powinien też brzmieć trzeszcząco.
Dodaj szafran do gorącego wywaru z kurczaka; wywar powinien zmienić kolor na jasnożółty.
Dodaj wino na patelnię, aż pokryje powierzchnię ryżu. Dopraw solą i gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż wino wchłonie się w ryż.
Dodaj bulion z kurczaka szafranowego na patelnię, aż pokryje ryż. Gotuj na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż bulion wchłonie się w ryż.
Powtórz ten proces jeszcze dwa razy z gorącym bulionem z kurczaka szafranowego. Gdy trzeci dodatek wywaru wchłonie się, a ryż będzie bardzo kremowy, ugryź kilka ziaren ryżu, aby upewnić się, że jest idealnie ugotowany. Jeśli nadal jest trochę chrupiący, dodaj trochę więcej bulionu i gotuj ryż przez kolejne kilka minut. Gdy ryż będzie idealnie ugotowany, zdejmij go z ognia.
Wrzuć masło i Parmigiano-Reggiano i " wyrzuć z niego do cholery."Ryż powinien być kremowy, ale nadal płynąć i zachować swój własny kształt.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Risotto można łączyć z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Bibbiano Chianti Classico Riserva z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Bibbiano Chianti Classico Riserva]()
Bibbiano Chianti Classico Riserva
Dobrze wyważone, aromatyczne wino, które jest szczególnie dobre dla rocznika. Oferuje atrakcyjne czerwone wiśnie i jagody oraz pikantne, dymne nuty herbaty garrigue I lapsang suchong na nosie i podniebieniu. Ma jedwabisty atak, dobrze wyważone podniebienie i trwałe wykończenie.