Risotto Mikrofalowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Risotto z mikrofalówką. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 215 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 79 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ryż, oliwę z oliwek, mielony i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Risotto Mikrofalowe, Risotto mikrofalowe Salle ' a, oraz Risotto mikrofalowe primavera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulion z kurczaka połączyć, sól i pieprz w rondlu i doprowadzić do duszenia. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
W kwadratowym naczyniu do pieczenia lub szklanej płycie ciasta, rozgrzej masło i oliwę z oliwek w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty.
Do naczynia dodać cebulę i wymieszać. Gotować w kuchence mikrofalowej przez 4 Więcej minut.
Dodać niegotowany ryż i wymieszać, aby pokryć olejem. Gotować przez kolejne 4 minuty.
Do ryżu wlać gotujący się rosół z kurczaka i wymieszać. Gotować w kuchence mikrofalowej przez 9 minut. Wymieszać, następnie kuchenka mikrofalowa przez kolejne 9 minut. Jeśli chcesz bardziej kremowe risotto, dodaj 1/4 szklanki ciepłej wody i gotuj przez kolejne 2 minuty. Parmezan wymieszać, gdy tylko wyjdzie z kuchenki mikrofalowej i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Chianti. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Caposaldo Chianti]()
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.