Risotto Kukurydziane Pieczone Na Patelni
Przepis Pan-pieczone risotto kukurydziane jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 470 kalorii, 13g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz sól i pieprz, masło, ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Risotto z pieczoną kukurydzą i pomidorami, Risotto z prażoną kukurydzą i szafranem, oraz Risotto kukurydziane z wędzoną papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić wywar z kurczaka do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Obniżyć ciepło, aby utrzymać czas na wolnym ogniu.
Tymczasem w dużym, ciężkim rondlu rozpuść 4 łyżki masła w oliwie z oliwek.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół. Podnieść ogień do wysokiej, dodać kukurydzę i gotować, mieszając często, aż lekko rumiane, o 12 protokół.
Dodać ryż i mieszać, aż ziarna są dokładnie pokryte tłuszczem, 1 do 2 minut.
Wlać wino i nadal mieszać, aż większość wina odparuje.
Dodaj 1 szklankę gotującego się wywaru do ryżu i gotuj na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając, aż wywar zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie wywaru, 1 szklanka na raz, mieszając risotto, aż wywar zostanie wchłonięty przed dodaniem więcej; risotto odbywa się, gdy ryż jest po prostu miękki, a sos jest kremowy, około 22 minut. Wymieszać Parmigiano-Reggiano, pietruszkę i pozostałą 1 łyżkę masła. Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.