Risotto jęczmienne z grzybami czosnkowymi

Risotto jęczmienne z grzybami czosnkowymi
Przepis jęczmień Risotto z grzybami Garlicky może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Na 1,31 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać bulion wołowy, sól, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi, Risotto jęczmienne z szynką i pieczarkami, oraz Jęczmienne Risotto z grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać szalotki i czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodać grzyby i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając często, do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
5
Dodać wino i gotować do wchłonięcia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj 1 szklankę gorącej mieszaniny bulionu wołowego do jęczmienia i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż prawie wchłonie. Dalej dodawać gorący bulion, 1 szklanka na raz i często mieszając, aż jęczmień jest al dente, o 35 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
JęczmieńJęczmień
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Udekorować szczypiorkiem i wiórkami serowymi i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia42
Magazyn