Risotto jęczmienne z grzybami czosnkowymi
Przepis jęczmień Risotto z grzybami Garlicky może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Na 1,31 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać bulion wołowy, sól, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czerwone wino risotto z kaczką i grzybami garlickimi, Risotto jęczmienne z szynką i pieczarkami, oraz Jęczmienne Risotto z grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać szalotki i czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać grzyby i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając często, do miękkości, o 8 protokół.
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać wino i gotować do wchłonięcia, o 5 protokół.
Dodaj 1 szklankę gorącej mieszaniny bulionu wołowego do jęczmienia i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż prawie wchłonie. Dalej dodawać gorący bulion, 1 szklanka na raz i często mieszając, aż jęczmień jest al dente, o 35 protokół. Doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do miski.
Udekorować szczypiorkiem i wiórkami serowymi i podawać.