Risotto Dyniowe Z Prosciutto
Risotto z dyni z Prosciutto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ryż arborio, wino, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bourbon z dodatkiem dyni Risotto z Prosciutto i kozim serem, Risotto Ze Słodkim Groszkiem Z Prosciutto, oraz Risotto z Mascarpone i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dynia parowa, przykryta, 15 minut lub do miękkości; odstawić.
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Zalać duży rondel w sprayu do gotowania; umieścić na średnim ogniu, aż gorące.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 5 protokół.
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę.
Dodaj wino; gotuj 1 minutę lub do momentu, aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodaj ciepły bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 18 minut). Wymieszać z dynią; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem i pozostałymi składnikami.