Risotto czosnkowe z kalmarami i chipsami parmezan

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj czosnkowego Risotto z kalmarami i chipsami Parmezanowymi. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 80 g tłuszczu, oraz w sumie 1122 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, kalmary dla niemowląt, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czosnek Bazylia Parmezan Chipsy, Czosnek Parmezan Chipsy Wonton, oraz Risotto Z Porem I Groszkiem Z Grillowanymi Kalmarami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia.
Dodać do wody tylko 1 ząbek czosnku i blanszować przez 1 minutę; odcedzić. W małym rondlu, gotować blanszowane ząbki czosnku w oliwie z oliwek na umiarkowanie małym ogniu, aż olej będzie pachnący, 10 minut.
Odcedzić, zastrzegając ząbki czosnku i oleju oddzielnie.
Wrzucić czosnek do rondla.
Dodać śmietanę i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 10 minut.
Czosnek i śmietanę przełożyć do blendera i lekko ostudzić, następnie puree, aż będzie gładka. Po włączeniu maszyny wlej 1/4 szklanki plus 2 łyżki oleju czosnkowego i zmiksuj, aż lekko zgęstnieje i będzie spieniony. Doprawić śmietanę czosnkową solą i białym pieprzem.
Przenieść krem czosnkowy do miski; wypłukać blender.
Dodać mały niegotowany ząbek czosnku do blendera wraz z olejem z pestek winogron, sokiem z limonki i pietruszką i zmiksować na gładką masę.
Przełożyć pietruszkę vinaigrette do małej miski i doprawić solą i białym pieprzem.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na umiarkowanym ogniu.
Dodaj 3 łyżki parmezanu na patelni w 4-calowej rundzie i gotować, aż złoty i bulgotanie, 3 do 4 protokół. Za pomocą cienkiej szpatułki przenieś parmezan crisp do stojaka z drutu, aby ostygł. Wytrzeć patelnię i powtórzyć z pozostałym parmezanem, aby 3 więcej chipsów.
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać ryż i gotować przez 9 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dobrze odcedzić i wrzucić ledwo ugotowany ryż do rondla.
Dodać 1/2 szklanki kremu czosnkowego i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż do wchłonięcia.
Dodaj pozostały krem czosnkowy, 1/2 szklanki na raz, gotowanie i mieszanie, aż ryż jest al dente i kremowy sos uformował, o 10 minut w sumie. Jeśli ryż wydaje się bardzo gęsty, wymieszać do 1/2 szklanki bardzo gorącej wody. Doprawić risotto solą i białym pieprzem i ogrzać.
Na dużej, ciężkiej patelni podgrzej 1 łyżkę oleju czosnkowego.
Dodać daikon i gotować na dużym ogniu, aż złoty i chrupiący-przetargu, o 2 protokół.
Przenieść na talerz. Powrót patelni do wysokiej temperatury przez 1 minutę.
Dodać pozostałą 1 łyżkę oleju czosnkowego i ciepła, aż prawie do palenia.
Dodać kalmary i gotować na dużym ogniu do miękkości i rumiane w miejscach, o 2 protokół; doprawić solą i pieprzem. Ułożyć risotto na środku 4 talerzy, a na górze daikon i squid.
Natkę pietruszki skropić winegretem na risotto, udekorować chrupiącym parmezanem i podawać.