Risotto Cytrynowo-Pietruszkowe
Risotto cytrynowo-Pietruszkowe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 647 kalorii, 22g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.48 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, pieprzu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Spróbuj Risotto primavera z pietruszkowym pesto, Zapiekanka Risotto ze szparagami i pietruszką Pesto, oraz Izraelskie Risotto z kuskusem z dynią, Radicchio i masłem Pietruszkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez 3 protokół.
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, przez 2 minuty. Zmniejszyć ogień, dodać wino i gotować, często mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Dodaj bulion, 1/2 szklanki na raz, mieszając od czasu do czasu i czekając, aż się wchłonie, zanim dodasz więcej. Powinno to zająć w sumie około 30 minut. Ryż powinien być delikatny, ale nadal lekko jędrny.
Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz, parmezan i pozostałe masło i mieszaj, aż masło się rozpuści. Łyżkę do poszczególnych misek i posypać skórką i natką pietruszki.