Risotto Cytrynowe
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Cytrynowe Risotto może być znakomity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.32 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ryżu arborio, sera pecorino, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Podobne przepisy to Risotto Z Peanem I Cytryną, Risotto w cytrynowym kubku, oraz Risotto cytrynowo-groszkowe.
Instrukcje
W dużym garnku podgrzej wywar i 2 szklanki wody na średnim ogniu.
W garnku do risotto lub dużej patelni z zaokrąglonym dnem podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim lub średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek do patelni i saute zmiękczyć 3 do 4 minut wymieszać z ryżem i dodać skórkę z 1 cytryny.
Rozgrzać ryż przez 1 do 2 minut, następnie dodać wino i gotować, aż odparuje.
Dodać gorący bulion, kilka chochli na raz i mieszać przez minutę z każdym dodatkiem, aby rozwinąć skrobię i kremowy aspekt. Całkowity czas gotowania wynosi około 18 minut. Dodawaj wywar za każdym razem, gdy patelnia zaczyna wysychać na brzegach. Podczas gotowania ryżu, obrać i przeciąć lub przeciąć miąższ cytryny i drobno posiekać.
Posypać 1/2 łyżeczki cukru. Gdy ryż jest gotowany do al dente, wymieszać masło, kawałki cytryny, sok z 1 cytryny, ser i zioła. Doprawić solą i pieprzem do smaku i przelać do miski.