Risotto alla Primavera

Risotto alla Primavera
Risotto alla Primaveran jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 419 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka kawałków szparagów, bulion warzywny, por i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Risotto Alla Primavera, Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), oraz Gnocchi alla Primavera.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu. Przykryć; utrzymywać ciepło na małym ogniu. Rozpuścić 1 łyżkę masła z olejem w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BulionBulion
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, por i czosnek. Sauté aż zwiędnie i prawie przetargu, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
PorPor
3
Dodaj ryż; mieszaj, aż ryż będzie przezroczysty na brzegach, ale nadal nieprzezroczysty w środku, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
4
Dodaj wino; gotuj na wolnym ogniu, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodaj bulion 1 szklanka na raz, aż ryż jest około połowy gotowane, pozwalając każdy dodatek do wchłonięcia przed dodaniem następnego i często mieszając, około 9 minut. Wymieszaj szparagi, groszek (jeśli używasz świeżego) i pietruszkę. Kontynuuj dodawanie bulionu przez szklanki i mieszając, aż ryż będzie prawie miękki, o 6 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BulionBulion
GrochGroch
RyżRyż
6
Dodaj groszek (jeśli używasz mrożonego). Gotować, aż ryż będzie miękki, ale nadal firmy do gryźć i mieszanina jest kremowy, o 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
RyżRyż
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać 3/4 szklanki sera i 2 łyżki masła. Mieszaj, aż ser i masło stopią się. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SerSer
9
Podawać, przechodząc dodatkowy ser obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
10
Wskazówka rynkowa
11
Jarmarki rolnicze często sprzedają zielony czosnek na wiosnę. Wygląda podobnie do zielonej cebuli, z białym końcem korzenia i długą zieloną łodygą. Czasami koniec korzenia ma małą żarówkę, która jest zabarwiona na różowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn