Risi e Bisi z pieczonymi chipsami Prosciutto

Risi e Bisi z pieczonymi chipsami Prosciutto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Risi e Bisi z pieczonych chipsów Prosciutto spróbować. Ten przepis służy 4. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 833 kalorii, 37g białka, oraz 26g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka prosciutto, woda, masło i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Risi E Bisi, Risi E Bisi, oraz Risi e Bisi.

Instrukcje

1
Obetrzyj cały groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2
Umieścić strąki grochu w dużym garnku i wlać około 3 kwarty zimnej wody nad nimi dodać marchew seler i liść laurowy. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować je przez 15 minut. Wyłączyć ogień i niech bulion Grochowy ostygnie do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Spuścić strąki dobrze, odrzucając ciała stałe. Doprawić "zieloną wodę" łyżeczką soli. (Jeśli nie Przygotowanie risi e bisi w ciągu godziny lub więcej, przechowywać w lodówce do 3 dni). W obu przypadkach "zielona woda" powinna być doprowadzona do gotowania na wolnym ogniu, gdy jesteś gotowy do ostatecznego dania. Będziesz potrzebował około sześciu filiżanek, aby służyć 4 osobom.Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Lekko posmaruj pergaminową blachę do pieczenia oliwą z oliwek. Ułóż plastry prosciutto na arkuszu, nie dotykając się nawzajem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Umieścić w gorącym piekarniku i piec, aż chrupiące 10-12 protokół. Obserwuj go uważnie, ponieważ może szybko się palić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjmij arkusz z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Nie próbuj przesuwać "żetonów", aż do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Rozgrzać olej w dużym ciężkim dnie holenderski piekarnik ustawiony na średnim ogniu. Roztopić w połowie masła, a następnie dodać szalotki. Gotować przez chwilę lub dwie, aż dobrze pokryte następnie dodać pancetta, mieszając często, aż zacznie brązowieć. Około 5 minut. Obniżyć ogień i dodać ryż mieszając, aby uzyskać to dobrze powlekane. Gotować mieszając często około 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
7
Dodać połowę zielonego i dusić około 10 minut, często mieszając.
8
Dodaj więcej wywaru, jeśli patelnia zacznie wysychać. Gdy ryż jest częściowo ugotowany i wchłonie dużo aromatycznego bulionu, dodaj resztę bulionu. Twoim celem jest konsystencja, która jest w połowie drogi między risotto a zupą. Mniej więcej z pozostałych zapasów (i być może trochę wody)może być potrzebne, Użyj swojej oceny.Po gotowaniu na wolnym ogniu osiąga dodać groszek i gotować, aż tylko gotowane przez i ryż jest al DENTE, o 5-6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z pozostałym masłem i parmezanem. W razie potrzeby dostosuj konsystencję z niewielką ilością wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
10
Podawać na ciepło z chipsami prosciutto na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Magazyn