Risi e Bisi, włoski ryż i groch

Risi e Bisi, włoski ryż i groszek to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kurczaka, szalotka, szynka prosciutto, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 229 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Risi e Bisi-ryż i groszek po włosku, Risi e Bisi (ryż i groch), oraz 2bleu ' s Lemony Rice With Peas (Risi E Bisi).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w średniej wielkości garnku na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, dodać szalotki i mieszać do połączenia.
Niech te sauté przez 2-3 protokół.
Zapasy ciepła i woda: w międzyczasie podgrzej zapasy i 1 szklankę wody w małym garnku. Chcesz to na wolnym ogniu podczas robienia ryżu.
Dodać czosnek i pokrojoną w kostkę prosciutto do garnka z szalotką, dobrze wymieszać i gotować przez kolejne 1-2 protokół.
Wlać ryż, ponownie wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty, ciągle mieszając.
Powoli kadzi w magazynie: kadzi trochę gorącego wywaru do garnka i zacząć mieszać. Risi e bisi jest gotowane jak risotto i ma być dość zupy, więc trzeba dużo wody i trzeba mieszać go stale.
Niech ta pierwsza kadzia gotuje się, zanim dodasz następną.
Dodawaj wywar, pozwalając mu gotować i mieszając, aż skończysz z gotującym się towarem. Jest prawdopodobne, że może być potrzebne co najmniej jeden więcej filiżankę wody, aby zakończyć danie, ponieważ wszystko, co mieszając w otwartym garnku oznacza odparować więcej płynu niż byłoby, gdy gotować ryż w normalny sposób, to znaczy, pokryte. Jeśli uważasz, że będziesz potrzebować więcej wody, dodaj więcej do gotującego się zapasu.
Dodaj trochę soli i trochę gorącej wody z kranu, jeśli ryż jest nadal chrupiący-chcesz, aby ryż był trochę al dente, ale nie tak bardzo, że gryziesz surowe ziarno.
pietruszkę i parmezan i dobrze wymieszać. Gotowy ryż powinien być lekko zupy, więc to jest OK, aby dodać odrobinę więcej wody przed podaniem.