Rigatoni z squashem i krewetkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Rigatoni z squashem i krewetkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatarian przepis ma 491 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. 8 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz rigatoni, parmezan, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 84%. Ten wynik jest ogromny. Spróbuj Rigatoni z przyprawionymi krewetkami, pomidorami i chorizo, Creamy Squash Rigatoni, oraz Rigatoni Z Sosem Z Dyni podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodaj dynię, czosnek, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Saute aż squash jest złoty i delikatny, 5 do 7 minut.
Dodać wywar z warzyw, doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować, aż squash jest bardzo miękki, kolejne 5 do 7 minut.
Przenieść mieszankę squasha do blendera lub robota kuchennego i puree.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal jędrne do kęsa, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut.
W międzyczasie rozgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Krewetki posypać pozostałą 1 łyżeczką soli i pozostałą 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Dodać krewetki na patelni i gotować aż tylko różowy, około 3 minut.
W dużym garnku na małym ogniu połącz ugotowany makaron, puree z dyni i 3/4 szklanki mleka. Mieszać, aby połączyć.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki mleka, jeśli sos musi być zwilżony.
Dodaj gotowane krewetki, bazylię i ser. Mieszać do rozgrzania i podawać.