Rigatoni z pięcioma serami
Rigatoni z pięcioma serami wymaga około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 372 kalorie , 18 g białka i 14 g tłuszczu . Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 9 osób. Mieszanka masła, sera romano, sera szwajcarskiego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się dobrze jako danie główne w bardzo rozsądnej cenie. Jest dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 45% . Wypróbuj Baked Rigatoni With Sausage , Baked Rigatoni i Baked Ziti Or Rigatoni , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Ugotuj rigatoni zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Rozgrzej piekarnik do 375°. W dużym rondlu rozpuść masło. Wymieszaj mąkę, sól i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj mleko; doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj ser szwajcarski, fontina, mozzarella, 1/4 szklanki parmezanu i 1/4 szklanki sera Romano, aż się rozpuści.
Odcedź rigatoni; wymieszać z sosem serowym.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13x9 cali.
Posyp pozostałym parmezanem i serem Romano. Przykryj i piecz 20 minut. Odkryj; piecz 5-10 minut dłużej lub do momentu, aż będzie bąbelkowy.