Rigatoni Mediterranean
Rigatoni Mediterranean może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Ten przepis służy 10. Jeśli masz zieloną cebulę, oliwę z oliwek, rigatoni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka Śródziemnomorska Rigatoni, Łatwy Kremowy Parmezan Rigatoni (Rigatoni Alla Panna), oraz Rigatoni Al Forno (pieczone Rigatoni) z prażonymi szparagami i na dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj bakłażana na patelnię, i smażyć 6 minut lub aż lekko rumiane.
Osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek do patelni i gotuj przez 30 sekund, stale mieszając.
Dodaj słodką cebulę, cukinię i zieloną cebulę na patelnię; gotować przez 6 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj posiekaną bazylię, włoską przyprawę, sól, pieprz i pomidory na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Połączyć makaron, bakłażan, i mieszaniny pomidorów w dużej misce; wymieszać w rozdrobnione mozzarella.
Przenieść mieszaninę makaronu do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie parmezanem. Przykryć i piec w 350 przez 15 minut; odkryć i piec dodatkowe 5 minut.