Riesling gotowane gruszki z kremem Kardamonowym

Riesling gotowane gruszki z kremem Kardamonowym
Riesling gotowane gruszki z kremem Kardamonowym to bezglutenowe i wegetariańskie napój. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 2G białka, oraz 22g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego kardamonu, drobnego cukru, Rieslinga i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Gotowane gruszki z kremem Kardamonowym, Ciasto maślane z gruszkami gotowanymi Rieslinga, oraz Ciasto maślane z gruszkami gotowanymi Rieslinga.

Instrukcje

1
Wlać Riesling do średniego rondla i ubić cukier, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Obrać gruszki, pozostawiając łodyżkę nienaruszoną, jeśli jest obecna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3
Usuń dolny koniec łodygi z małym melonowym ballerem i kontynuuj czerpanie do gruszki, aby usunąć rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
4
Umieść gruszki bezpośrednio w mieszance Rieslinga (płyn do kłusowania) po obraniu i zrośnięciu, aby nie odbarwiły się. (Kwasowość wina chroni je przed brązowieniem).
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodaj tylko tyle wody, aby pokryć gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Aby gruszki zanurzyć w cieczy kłusowniczej, Wytnij okrąg pergaminu wielkości patelni i połóż na powierzchni cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Umieść mały talerzyk na papierze, aby upewnić się, że gruszki są całkowicie zanurzone. Gruszki gotować na średnim ogniu, aż płyn się zagotuje. Zmniejszyć ogień do niskiego i kłusować gruszki, aż będą po prostu miękkie. Gruszki powinny być wystarczająco delikatne, aby przebić nożem. Trwa to około 20 do 25 minut dla dojrzałych średnich gruszek, ale może się to różnić w zależności od wielkości, odmiany i dojrzałości gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Zdjąć patelnię z ognia i całkowicie schłodzić owoce w płynie. Owoce przechowywać w lodówce w cieczy w zamkniętym pojemniku, aż będą gotowe do podania. (Owoce utrzymują się przez 4 do 5 dni, im dłużej owoce są przechowywane w płynie kłusowniczym, tym pełniejszy smak).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wlać około połowy płynu kłusowniczego do patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Nadal gotować i zmniejszać, aż ciecz stanie się syropowa i o konsystencji miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
W międzyczasie ubijaj śmietanę z cukrem i kardamonem, aż krem utrzyma się na miękkim poziomie. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
11
Aby służyć, umieść gruszkę w misce lub na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Skropić zredukowanym syropem Rieslinga i udekorować bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
RieslingRiesling
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn