Riesling gotowane gruszki z kremem Kardamonowym
Riesling gotowane gruszki z kremem Kardamonowym to bezglutenowe i wegetariańskie napój. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.71 za porcję. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 2G białka, oraz 22g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego kardamonu, drobnego cukru, Rieslinga i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Gotowane gruszki z kremem Kardamonowym, Ciasto maślane z gruszkami gotowanymi Rieslinga, oraz Ciasto maślane z gruszkami gotowanymi Rieslinga.
Instrukcje
Wlać Riesling do średniego rondla i ubić cukier, aż się rozpuści.
Obrać gruszki, pozostawiając łodyżkę nienaruszoną, jeśli jest obecna.
Usuń dolny koniec łodygi z małym melonowym ballerem i kontynuuj czerpanie do gruszki, aby usunąć rdzeń.
Umieść gruszki bezpośrednio w mieszance Rieslinga (płyn do kłusowania) po obraniu i zrośnięciu, aby nie odbarwiły się. (Kwasowość wina chroni je przed brązowieniem).
Dodaj tylko tyle wody, aby pokryć gruszki.
Aby gruszki zanurzyć w cieczy kłusowniczej, Wytnij okrąg pergaminu wielkości patelni i połóż na powierzchni cieczy.
Umieść mały talerzyk na papierze, aby upewnić się, że gruszki są całkowicie zanurzone. Gruszki gotować na średnim ogniu, aż płyn się zagotuje. Zmniejszyć ogień do niskiego i kłusować gruszki, aż będą po prostu miękkie. Gruszki powinny być wystarczająco delikatne, aby przebić nożem. Trwa to około 20 do 25 minut dla dojrzałych średnich gruszek, ale może się to różnić w zależności od wielkości, odmiany i dojrzałości gruszki.
Zdjąć patelnię z ognia i całkowicie schłodzić owoce w płynie. Owoce przechowywać w lodówce w cieczy w zamkniętym pojemniku, aż będą gotowe do podania. (Owoce utrzymują się przez 4 do 5 dni, im dłużej owoce są przechowywane w płynie kłusowniczym, tym pełniejszy smak).
Wlać około połowy płynu kłusowniczego do patelni i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Nadal gotować i zmniejszać, aż ciecz stanie się syropowa i o konsystencji miodu.
W międzyczasie ubijaj śmietanę z cukrem i kardamonem, aż krem utrzyma się na miękkim poziomie. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Aby służyć, umieść gruszkę w misce lub na talerzu.
Skropić zredukowanym syropem Rieslinga i udekorować bitą śmietaną.