Ricotta Tymianek Spaetzle

Ricotta Tymianek Spaetzle
Ricotta tymianek Spaetzle jest wegetariańska przystawka. Na 82 centy za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Przepis ten służy 4. Jeśli masz pod ręką masło, mleko ricotta, sól koszerną i świeżo popękany pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 42%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Zapiekane Jajko Ricotta Tymianek Kubki, Tymianek i miód ricotta Spread, oraz Filiżanki Phyllo z ricottą, Chèvre i tymiankiem.

Instrukcje

1
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu. Roztopić 4 łyżki masła na dużej patelni i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
2
Umyć wnętrze dużej miski z pozostałą 1 łyżką masła i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Mąkę, sól i pieprz ubić do smaku w dużej misce. W średniej misce ubijamy jajka i dobrze podlewamy i składamy ricottę i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser RicottaSer Ricotta
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
TymianekTymianek
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Mokre składniki wlać do mąki i dobrze ubijać, aż będzie gładka. Ciasto powinno być konsystencją grubego ciasta naleśnikowego; w razie potrzeby dodać więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
W partiach, za pomocą dużej gumowej szpatułki, przytrzymaj durszlak ze średnimi otworami nad wrzącą wodą i wepchnij ciasto przez otwory do wody. Gotować każdą partię, aż wszystkie pływają, około 1 minuty. Za pomocą dużego sitka lub szczelinowej łyżki podnieś je z wody, strząśnij nadmiar wody i upuść do miski z masłem. Kontynuuj gotowanie spaetzle, wrzucając do miski z masłem, aby nie przykleiły się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
SitoSito
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Przełóż patelnię z roztopionym masłem na wolnym ogniu i gotuj, aż masło zacznie trochę brązowieć. (Mleko stanie się złotobrązowe w dolnej części patelni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać spaetzle i wrzucić dobrze do płaszcza w rumianym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Przełożyć do miski i podawać natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn