Ricotta Spaghetti
Spaghetti z ricottą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 274 kalorie, 13g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka bazylii, spaghetti, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Spaghetti z ricottą: Spaghetti con Ricotta, Spaghetti z boczkiem i ricottą, oraz Spaghetti z Ricottanem i Pesto z grochu.
Instrukcje
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj spaghetti i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 12 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując 2 łyżki wody do gotowania.
Wymieszać czosnek, ricotta, i bazylia w rondlu na średnio-niskie, aż gorące, o 4 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem; wymieszać spaghetti i wodę z gotowania makaronu.
Posypać parmezanem do podania.