Ricotta-naleśniki bananowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 13g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, ricottę z pełnego mleka, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Naleśniki Borówkowe Bananowe Ricotta, Naleśniki Ricotta z syropem bananowo-orzechowym, oraz Kokosowe naleśniki ricotta z karmelizowanym masłem banan creme fraiche.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W dużej misce ubij ricottę, jajko, mleko, masło, wanilię i banan. Delikatnie wymieszać mieszankę mąki z mieszanką ricotta, aż do momentu wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Ser Ricotta
Wanilia
Banan
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Mleko
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Nasmaruj dużą patelnię nonstick na średnim ogniu za pomocą sprayu do gotowania lub roztopionego masła. Upuść łyżki stołowe ciasta na patelnię. Gotować naleśniki, obracając raz, aż złoty kolor z obu stron, o 4 minut w sumie. Utrzymuj naleśniki ciepłe na talerzu w piekarniku podczas gotowania pozostałych naleśników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
4
Ułożyć naleśniki na talerzach deserowych, w razie potrzeby polać karmelem i pokrojonymi w plasterki bananami i podawać.