Ricotta Nadziewane Squash
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj nadziewanej dyni Ricotta. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 14g tłuszczu i w sumie 218 kalorii. Ten przepis służy 8. Za $1.45 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, soli, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 89%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ricotta Nadziewane Squash, Ricotta Nadziewane Acorn Squash, oraz Kwiaty dyni Nadziewane ricottą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Przytnij końce połówek cukinii i zgarnij nasiona i miąższ, pozostawiając około 1/2 cala miąższu na skórkach. W dużym rondlu gotuj połówki cukinii na parze z warzywami nad wrzącą wodą przez około 5 minut, aż będą miękkie, ale jędrne.
Odcedź i natychmiast zanurz się w dużej misce wypełnionej wystarczającą ilością lodowatej wody, aby przykryć. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia; odcedzić.
Rozpuść 1 łyżkę masła w średnim rondlu na średnim ogniu. Powoli gotuj i mieszaj cebulę i czosnek, aż cebula będzie miękka. Dodaj szpinak i gotuj około 1 minuty, aż zwiędnie.
Przenieś mieszankę szpinaku do średniej miski i wymieszaj z serem ricotta, jajkami, parmezanem, pietruszką, solą, bazylią, oregano i pieprzem. Połówki cukinii faszerować równą ilością mieszanki i ułożyć w dużym naczyniu do pieczenia.
Piec bez przykrycia w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, aż farsz będzie gorący i musujący.
Podgrzej sos pomidorowy w małym rondelku i nałóż łyżkę na cukinię w połowie pieczenia.