Ricotta i kandyzowane puddingi owocowe
Jeśli 89 centów za porcję spada w budżecie, Ricottan i kandyzowane puddingi owocowe mogą być super bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ricottę z pełnego mleka, wysokiej jakości kandyzowane owoce, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Ricottan i kandyzowane owoce Semifreddo, Piernikowe puddingi z kandyzowanymi jabłkami, oraz Ricottan i puddingi z fasoli waniliowej.
Instrukcje
W małym rondlu posypać żelatynę mlekiem i pozostawić do zmiękczenia.
Całe jajko, żółtko i cukier ubić w małej metalowej misce za pomocą ręcznego miksera elektrycznego do wymieszania. Ustaw miskę na rondlu z ledwo gotującej się wody i ubić mikserem do bladego, grubego i potrojonego w objętości, o 5 protokół. (
Mieszanina powinna kopiec po upuszczeniu z ubijaczy.)
Podgrzać mleko na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, a następnie ubić do mieszaniny jaj.
Ricottę zmiksować w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodaj owoce, czekoladę, Skórki, wanilię, cynamon i szczyptę soli i pulsuj do wymieszania, a następnie przelej do miski. Wymieszać jedną trzecią mieszaniny jaj, aby rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałą mieszaninę jaj delikatnie, ale dokładnie.
Śmietanę ubić w misce z oczyszczonymi ubijakami, aż utrzyma się miękka pika, następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć w mieszankę ricotta. Łyżkę do lekko naoliwionych ramekinów i schłodzić, przykryte, aż do jędrności, co najmniej 2 godziny.
Uruchom nóż wokół krawędzi każdego ramekina, a następnie zanurz ramekin w misce z gorącą wodą z kranu 10 sekund. Odwróć talerz nad każdym ramekinem, a następnie odwróć budyń na talerz.
* Jajka w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane. Jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy, możesz użyć jaj pasteryzowanych, takich jak Davidson ' s· * puddingi można schłodzić do 2 dni. * Przygotuj pył czekoladowy, drobno siekając 1/2 oz słodko-gorzkiej czekolady (nie niesłodzonej) w robocie kuchennym. Potrząśnij nim na sitku nad puddingami po odkręceniu ich na talerze lub nad talerzami przed odkręceniem puddingów.* Olej nóż przed posiekaniem kandyzowanych owoców, aby zapobiec przywieraniu.* Dostępny przez Fauchon (866-308-591
Katalog Baker (800-827-6836).