Ricotta Gnocchi z pieczonym pomidorem

Ricotta Gnocchi z pieczonym pomidorem
Ricotta Gnocchi z pieczonym pomidorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 21g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka jaj, ricotta, pomidory śliwkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ricotta Gnocchi w sosie pomidorowym, Ricotta Gnocchi z sosem pomidorowym, oraz Ricotta Gnocchi z prostym sosem pomidorowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść pomidory, pokrój boki w górę, w 1 warstwie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali. Doprawić 2 łyżkami masła i dobrze doprawić solą i pieprzem. Pieczemy w środku piekarnika, aż Skórki się pomarszczą i zaczną brązowieć, około 45 minut. Schłodzić w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Zrobić gnocchi podczas pomidorów
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
GnocchiGnocchi
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Ubij razem jajka i ricottę w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż do wymieszania. Wymieszać z mąką, 1 łyżeczką soli koszernej i 1/2 łyżeczki pieprzu do połączenia. (Ciasto będzie miękkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
Ser RicottaSer Ricotta
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Użyj 2 łyżeczki (sztućce, nie miarki łyżki) do postaci gnocchi: miarka się zaokrągloną łyżeczkę ciasta, a następnie użyć drugiej łyżki do miarki mieszaniny off łyżkę i do wrzącej wody. Zrób jeszcze 9 gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Pomiarowałyżka Pomiarowa
7
Dusić energicznie, aż gnocchi są po prostu firma w centrum i gotowane przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
8
Przełożyć łyżką szczelinową na talerz i ostudzić, przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Kontynuuj Robienie gnocchi w partiach po 1
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Gdy pomidory są na tyle chłodne, że można je obrać i posadzić na patelni. Pokrój miąższ pomidora wzdłuż o grubości 1/4 cala i włóż do średniego rondla. Zeskrobać skórki, nasiona i wszelkie soki z patelni do pieczenia na cienkie sito ustawione na rondlu z pomidorami i nacisnąć na stałe na sito, aby wyodrębnić soki. Odrzuć skórki i nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
EkstraktEkstrakt
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
2
Wymieszać 1/4 szklanki wody do pomidorów i doprowadzić do niskiego gotować na małym ogniu. Podczas gdy pomidory idą na wolnym ogniu, roztopić pozostałe 2 łyżki masła w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, a następnie gotować gnocchi, obracając delikatnie, aż do ogrzania, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
GnocchiGnocchi
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Doprawić gnocchi solą i pieprzem i podawać z ciepłymi pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
GnocchiGnocchi
1
* Pomidory można gotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn