Ricotta Gnocchi z pieczonym pomidorem

Ricotta Gnocchi z pieczonym pomidorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 21g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka jaj, ricotta, pomidory śliwkowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ricotta Gnocchi w sosie pomidorowym, Ricotta Gnocchi z sosem pomidorowym, oraz Ricotta Gnocchi z prostym sosem pomidorowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść pomidory, pokrój boki w górę, w 1 warstwie w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali. Doprawić 2 łyżkami masła i dobrze doprawić solą i pieprzem. Pieczemy w środku piekarnika, aż Skórki się pomarszczą i zaczną brązowieć, około 45 minut. Schłodzić w naczyniu do pieczenia.
Zrobić gnocchi podczas pomidorów
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Ubij razem jajka i ricottę w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż do wymieszania. Wymieszać z mąką, 1 łyżeczką soli koszernej i 1/2 łyżeczki pieprzu do połączenia. (Ciasto będzie miękkie.)
Użyj 2 łyżeczki (sztućce, nie miarki łyżki) do postaci gnocchi: miarka się zaokrągloną łyżeczkę ciasta, a następnie użyć drugiej łyżki do miarki mieszaniny off łyżkę i do wrzącej wody. Zrób jeszcze 9 gnocchi.
Dusić energicznie, aż gnocchi są po prostu firma w centrum i gotowane przez, o 5 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową na talerz i ostudzić, przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Kontynuuj Robienie gnocchi w partiach po 1
Gdy pomidory są na tyle chłodne, że można je obrać i posadzić na patelni. Pokrój miąższ pomidora wzdłuż o grubości 1/4 cala i włóż do średniego rondla. Zeskrobać skórki, nasiona i wszelkie soki z patelni do pieczenia na cienkie sito ustawione na rondlu z pomidorami i nacisnąć na stałe na sito, aby wyodrębnić soki. Odrzuć skórki i nasiona.
Wymieszać 1/4 szklanki wody do pomidorów i doprowadzić do niskiego gotować na małym ogniu. Podczas gdy pomidory idą na wolnym ogniu, roztopić pozostałe 2 łyżki masła w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, a następnie gotować gnocchi, obracając delikatnie, aż do ogrzania, 4 do 5 protokół.
Doprawić gnocchi solą i pieprzem i podawać z ciepłymi pomidorami.
* Pomidory można gotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryte.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.