Ricotta Gelato
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 716 kalorii, 30g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mleko, lekki syrop kukurydziany, opcjonalne mieszanki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ricotta-lody miodowe z pomarańczą, Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze wymieszaj ricottę, mleko, syrop kukurydziany i cukier. Blend aż do bardzo dobrze połączone, o 30 sekund.
Dodać sól do smaku, 1/4 łyżeczki na raz. Jeśli dodasz skórkę z cytrusów, zrób to teraz. Jeśli dodasz większe mieszanki, poczekaj, aż lody będą prawie gotowe do ubijania.
Jeśli baza lodów jest wystarczająco zimna (poniżej 40 ° F), od razu ubijamy. Jeśli nie, schłodzić karafkę blendera w lodówce, aż baza ostygnie.
Ubijaj bazę w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Jeśli dodajesz grube mieszanki, zrób to w ostatniej chwili ubijania.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 4 do 5 godzin przed podaniem.