Ricotta Cappuccino
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj Ricotta Cappuccino. Jedna porcja zawiera 295 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za $1.22 za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką instant espresso w proszku, cukier, wanilię i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Smażone kwiaty cukinii z Bawolą ricottą: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori, Klopsiki z cielęciny i ricotty: Polpettine di Ricottan e Vitello, oraz Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść cukier w robocie kuchennym.
Pokrój fasolę waniliową wzdłuż, zeskrob nasiona i umieść je w robocie kuchennym z cukrem. Uruchom maszynę, aby zrobić cukier waniliowy.
Umieść ricottę i proszek espresso w robocie kuchennym. Mieszaj przez 1 minutę. Zatrzymaj maszynę, aby zeskrobać boki gumową szpatułką. Mieszaj przez kolejną minutę. Przełóż miksturę do 4 małych kubków do kawy. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę do 1 dnia.
Do podania posyp cappuccino ricotta pokruszonym biscotti.
Posyp cynamonem i kakao w proszku.