Rick Bayless ' s cukinia, kukurydza i Tacos Poblano
Rick Bayless ' s cukinia, kukurydza, i Poblano Tacos jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 701 kalorii, 18g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 177 smakoszy i kucharzy. Mieszanka meksykańskiego queso fresco, cebula, jądra wycięte z 1 kłosu kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Horchata (adaptacja: Rick Bayless), Dip Queso z tequilą Rick Bayless, oraz Rick Bayless ' s Red Chile Seafood Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku (5 quart) rozgrzać olej na średnim, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż złoty, 8-10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać czosnek na ostatnią chwilę gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Tymczasem pomidory przecier w robocie kuchennym i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Na otwartym ogniu lub pod brojlerem, piecz poblano, aż skóra zostanie zwęglona, a następnie włóż do miski i przykryj, aż skóra paruje i poluzuje. Zsuń go, opłucz miąższ i pokrój w cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Po zakończeniu gotowania cebuli dodać przecier pomidorowy, przykryć i gotować, często mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Podnieść ogień do średniej wysokości i dodać poblanos, kukurydza, cukinia, kolendra, i crema (lub substytut). Dobrze wymieszać, aby połączyć (dodając trochę wody, jeśli to konieczne) i gotować, aż cukinia będzie miękka, ale nie mushy. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Przelać do miski i top z pokruszonym cheee.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Podawać z ciepłymi tortillami i więcej sera do przejścia.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Stoltz Organic Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.