Rib-Eye Tacos z konfiturą cebulową i chrzanowym Crème Fraîche
Przepis Rib-Eye Tacos z konfiturą cebulową i chrzanowym Crème Fraîche może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 4,04 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu. Jeśli masz cebulę, tymianek, steki rib-eye i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rib-eye Tacos z konfiturą cebulową i chrzanowym Crème Fraîche, Placki ziemniaczane z dżemem jabłkowo-cebulowym i chrzanowym Creme Fraiche, oraz Placki ziemniaczane z buraków i czerwonej cebuli z puree z marchwi i chrzanem i kminkiem Creme Fraiche.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 3 składniki w małej misce, aby wymieszać. Doprawić do smaku koszerną solą. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Połącz cebulę, wino, miód i tymianek na dużej patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż wino zostanie prawie wchłonięte, mieszając od czasu do czasu, około 55 minut.
Wymieszać z Czerwonym octem winnym. Dusić 10 minut, aby wymieszać smaki, dodając wodę przez łyżki stołowe, aby zwilżyć, jeśli dżem jest suchy i często mieszając (cebula nadal będzie lekko chrupiąca). Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu, aż się ogrzeje, dodając więcej wody przez łyżki stołowe, jeśli dżem jest suchy.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. owiń tortille w folię, zamykając całkowicie.
Umieścić w piekarniku, aż do ogrzania przez, o 15 protokół.
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w każdej z 2 ciężkich dużych patelni na dużym ogniu.
Dodaj 2 steki do każdej patelni i gotować do pożądanej doneness, o 3 protokół na stronę średnio rzadkie.
Przenieś steki na deskę do krojenia. Cienko pokroić steki w poprzek. Podziel plastry steków między ciepłe tortille. Na wierzchu dżem cebulowy, a następnie łyżka chrzanowego crème fraîche.
Dekoruj gałązkami kolendry.
Świeży korzeń chrzanu wygląda jak sędziwszy kuzyn pasternaku. Użyj obieraczki do warzyw, aby oderwać skórę, a następnie tarki pudełkowej, robota kuchennego lub Mikroplane do tarcia. Jeśli świeży korzeń jest niedostępny, zastąp 1/4 szklanki przygotowanego chrzanu w tym przepisie.