Rib-Eye Tacos z konfiturą cebulową i chrzanowym Crème Fraîche

Rib-Eye Tacos z konfiturą cebulową i chrzanowym Crème Fraîche
Przepis Rib-Eye Tacos z konfiturą cebulową i chrzanowym Crème Fraîche może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 4,04 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu. Jeśli masz cebulę, tymianek, steki rib-eye i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rib-eye Tacos z konfiturą cebulową i chrzanowym Crème Fraîche, Placki ziemniaczane z dżemem jabłkowo-cebulowym i chrzanowym Creme Fraiche, oraz Placki ziemniaczane z buraków i czerwonej cebuli z puree z marchwi i chrzanem i kminkiem Creme Fraiche.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 3 składniki w małej misce, aby wymieszać. Doprawić do smaku koszerną solą. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Połącz cebulę, wino, miód i tymianek na dużej patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż wino zostanie prawie wchłonięte, mieszając od czasu do czasu, około 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
MiódMiód
TymianekTymianek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wymieszać z Czerwonym octem winnym. Dusić 10 minut, aby wymieszać smaki, dodając wodę przez łyżki stołowe, aby zwilżyć, jeśli dżem jest suchy i często mieszając (cebula nadal będzie lekko chrupiąca). Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu, aż się ogrzeje, dodając więcej wody przez łyżki stołowe, jeśli dżem jest suchy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny CzerwonyOcet Winny Czerwony
Sól I PieprzSól I Pieprz
CebulaCebula
WodaWoda
DżemDżem
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. owiń tortille w folię, zamykając całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić w piekarniku, aż do ogrzania przez, o 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W międzyczasie podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w każdej z 2 ciężkich dużych patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
Dodaj 2 steki do każdej patelni i gotować do pożądanej doneness, o 3 protokół na stronę średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieś steki na deskę do krojenia. Cienko pokroić steki w poprzek. Podziel plastry steków między ciepłe tortille. Na wierzchu dżem cebulowy, a następnie łyżka chrzanowego crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
StekStek
CebulaCebula
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Dekoruj gałązkami kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
1
Świeży korzeń chrzanu wygląda jak sędziwszy kuzyn pasternaku. Użyj obieraczki do warzyw, aby oderwać skórę, a następnie tarki pudełkowej, robota kuchennego lub Mikroplane do tarcia. Jeśli świeży korzeń jest niedostępny, zastąp 1/4 szklanki przygotowanego chrzanu w tym przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Korzeń ChrzanuKorzeń Chrzanu
WarzywaWarzywa
PasternakPasternak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
MicroplaneMicroplane

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia16
Magazyn