Rhode Island Clam Chowder
Rhode Island Clam Chowder jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 30g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz paprykę, cebulę, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Rhode Island Clam Chowder, Rhode Island Style Clam Chowder, oraz Pieczone Warzywa Rhode Island Clam Chowder.
Instrukcje
Małże opłukać kilka razy pod zimną bieżącą wodą.
Przenieść do dużego garnka i dodać 3 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, następnie przykryć i gotować, aż małże otwarte, o 8 protokół.
Wyjmij małże łyżką szczelinową i przenieś do głębokiej miski, gdy się otworzą; przykryj folią, aby nie wyschły. Odcedzić bulion przez sito o drobnych oczkach do dużej miski. Wytrzyj garnek, a następnie wlej z powrotem naprężony bulion do garnka.
Tymczasem, umieścić boczek w dużej patelni i przykryć około 2 cali wody. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować 10 protokół; odcedzić, a następnie powrót boczek na patelni.
Dodać 1 łyżkę masła i gotować, aż boczek zacznie brązowieć, o 5 protokół.
Przełożyć boczek do garnka z bulionem. Wytrzyj patelnię.
Dodaj pozostałe 1 łyżka masła, cebula i seler na patelni i gotować na średnim ogniu, aż cebula jest przezroczysta, o 6 protokół.
Dodać mieszankę cebuli i selera do bulionu wraz z ziemniakami. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, 10 do 12 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w sosie Worcestershire i 1/2 łyżeczka białego pieprzu.
Podczas gotowania ziemniaków, usunąć małże z muszli i grubo posiekać.
Dodać małże do zupy i gotować do ogrzania przez, o 1 minutę. Zupę pokroić w miseczki i polać posiekaną natką pietruszki.
W porcji: kalorie: 434; tłuszcz całkowity: 23 gramy; tłuszcz nasycony: 9 gramów; białko: 21 gramów; węglowodany całkowite: 37 gramów; cukier: 2 gramy; błonnik: 3 gramy; Cholesterol: 65 miligramów; sód: 858 miligramów
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.