Resztki świąteczne: szynka, fasola i gulasz z jarmużu

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj resztek świątecznych: szynki, fasoli i gulaszu z jarmużu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.65 za porcję. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 30g białka, oraz 28g tłuszczu. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka liści laurowych, zebrane liście jarmużu, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Turcja Holiday Hash {idealne resztki wakacji }, Gulasz z fasoli, jarmużu i jajek, oraz Gulasz z kapusty i białej fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz fasolę, szynkę, czas lub wodę, cebulę, czosnek i liście laurowe w dużym holenderskim piekarniku.
Dodać 1 łyżeczkę soli i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż fasola są całkowicie miękkie, o 45 protokół, dodając wodę w razie potrzeby, aby utrzymać fasoli pokryte przez cały czas.. usunąć szynkę i odstawić na bok. Odrzuć cebulę, czosnek i liście laurowe.
Gdy szynka będzie wystarczająco chłodna, mięso rozdrobnić palcami na małe kawałki i wrócić do garnka z fasolą. Odrzuć kości.
Dodać jarmuż do fasoli. Doprowadzić do energicznego gotowania na wolnym ogniu i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż niektóre fasolki zostaną całkowicie rozbite, ciecz jest zredukowana do gęstej konsystencji gulaszu, a jarmuż jest całkowicie delikatny, o 30 minut dłużej.
Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem i podawać natychmiast w płytkich miseczkach, skropić dużą ilością oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i posypać octem po sherry.
Podawać z chrupiącym chlebem tostowanym z oliwą z oliwek.