Resztki Indyka Tamales
Resztki indyka Tamales to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masę harina, chili w proszku, olej kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Spróbuj Resztki Francuskie Cebula Indyk Piec / Dobry Kucharz Resztki # 36, Simple Leftover Turkey Noodle Soup & 7 More Leftover Turkey Soup s, oraz Resztki Indyka? Spróbuj tego łatwego pikantnego indyka i Pinto Bean Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łuski kukurydzy moczyć w misce z ciepłą wodą, aż zmiękną, około 1 godziny; odcedzić.
W misce wymieszać masę, 1 łyżkę papryki, 1 łyżkę chili w proszku, czosnek w proszku, 1 łyżeczkę kminku i 1 łyżeczkę soli. Wymieszaj olej kukurydziany z masą. Odmierzyć 1/2 szklanki bulionu z indyka i odstawić.
Dodać pozostały bulion, 1 szklanka na raz, do masy mieszaniny, aż ciasto będzie gładkie i konsystencji gęstego masła orzechowego.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; podsmażyć cebulę i czosnek, aż zmiękną i półprzezroczyste, 5 do 10 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj indyka, 1 łyżeczka papryki, oregano, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżeczka chili w proszku, 1 łyżeczka soli, czarny pieprz i pieprz cayenne. Wymieszać zarezerwowane 1/2 szklanki bulionu z indyka do napełniania, aż do zwilżenia.
Łyżka 1 czubata łyżka ciasta w środku każdej łuski kukurydzy. Górne nadzienie z 1 czubatą łyżką nadzienia.
Zwijamy łuskę wokół ciasta i nadzienia, chowając dno łuski do tamale. Zawiąż Pasek łuski kukurydzy lub sznurek wokół każdego tamale, aby zabezpieczyć.
Umieść wkładkę do parownika w rondlu i napełnij wodą tuż poniżej dna parownika. Doprowadzić wodę do wrzenia. Stand tamales w pozycji pionowej w parowarze, przykryć i parą aż do ugotowania, około 1 godziny.
Dodaj więcej wody w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.