Remake wskazówki dla certo gotowanego dżemu lub galaretki
Remake wskazówki dla certo gotowanego dżemu lub galaretki może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przypraw. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 1102 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka pektyny owocowej certo, dżem, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj The Perfect Granola-Remake, The Mind Probe Remake, oraz Certo dżem Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować słoik: umyć pół słoika kufla i przykręcić taśmę w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą jedną płaską pokrywkę w rondlu od ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Przygotuj próbną partię: Zmierz dżem lub galaretkę na małe (1-qt.) rondel. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Dodać cukier, sok z cytryny i pektyny; mieszać do dobrze wymieszane. Powrót do pełnego wrzenia, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką. Natychmiast wlać do wysterylizowanego słoika. Przykryć i odstawić do 24 godzin, aby sprawdzić zestaw dżemu lub galaretki. Tymczasem przechowywać otwarty woreczek pektyny w lodówce. Słoik dżemu lub galaretki z próbnej partii przechowywać w lodówce.
Przygotować pozostałą partię: jeśli próbna partia ustąpi, przygotować pozostałą partię w odstępie od 6 do 8 qt. stockpot, przerabiając nie więcej niż 8 filiżanek dżemu lub galaretki jednocześnie i używając tych samych wskazówek, co w przypadku partii próbnej, z wyżej wymienionymi miarami cukru, soku z cytryny i pektyny dla każdej 1 filiżanki dżemu lub galaretki. Chochla do sterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki procesowe: Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy wypełniony wodą, aby gotować na wolnym ogniu.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min. dla galaretki; 10 min. na dżem.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środek pokrywki. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.) Wszelkie resztki pektyny wyrzucić do otwartej torebki.