Remake wskazówki dla certo gotowanego dżemu lub galaretki

Remake wskazówki dla certo gotowanego dżemu lub galaretki
Remake wskazówki dla certo gotowanego dżemu lub galaretki może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przypraw. Ten przepis służy 1 i kosztuje $3.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 1102 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka pektyny owocowej certo, dżem, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj The Perfect Granola-Remake, The Mind Probe Remake, oraz Certo dżem Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować słoik: umyć pół słoika kufla i przykręcić taśmę w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Zalać wrzącą wodą jedną płaską pokrywkę w rondlu od ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
5
Przygotuj próbną partię: Zmierz dżem lub galaretkę na małe (1-qt.) rondel. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać cukier, sok z cytryny i pektyny; mieszać do dobrze wymieszane. Powrót do pełnego wrzenia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PektynaPektyna
CukierCukier
7
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką. Natychmiast wlać do wysterylizowanego słoika. Przykryć i odstawić do 24 godzin, aby sprawdzić zestaw dżemu lub galaretki. Tymczasem przechowywać otwarty woreczek pektyny w lodówce. Słoik dżemu lub galaretki z próbnej partii przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
GalaretkaGalaretka
DżemDżem
8
Przygotować pozostałą partię: jeśli próbna partia ustąpi, przygotować pozostałą partię w odstępie od 6 do 8 qt. stockpot, przerabiając nie więcej niż 8 filiżanek dżemu lub galaretki jednocześnie i używając tych samych wskazówek, co w przypadku partii próbnej, z wyżej wymienionymi miarami cukru, soku z cytryny i pektyny dla każdej 1 filiżanki dżemu lub galaretki. Chochla do sterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PektynaPektyna
GalaretkaGalaretka
CukierCukier
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
ChochlaChochla
9
Słoiki procesowe: Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy wypełniony wodą, aby gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
10
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min. dla galaretki; 10 min. na dżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
WodaWoda
DżemDżem
12
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środek pokrywki. (Jeśli pokrywa sprężyny z powrotem, pokrywa nie jest uszczelniona i konieczne jest chłodzenie.) Wszelkie resztki pektyny wyrzucić do otwartej torebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Magazyn