Redukcja Pancetta
Redukcja Pancetta jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mielonego pieprzu, zioła prowansalskie, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Najlepiej sprawdza się jako sos i odbywa się w mniej więcej 40 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 20%. Spróbuj Quaglie con Pancetta (Przepiórka z pancettą), Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia, oraz Redukcja Wołowiny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać pancetta w roztopionym maśle, aż chrupiące, 7 do 10 protokół.
Pancetta wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, aby osuszyć.
Wymieszać cebulę i czosnek do kapieli pancetta na patelni; doprawić solą. Gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka, o 5 protokół. Wymieszaj pastę pomidorową z mieszanką cebuli, aż będzie gładka; doprawić oregano, kurkumą, curry, ziołami prowansalskimi i czarnym pieprzem.
Wlać wino Merlot na mieszaninę i wymieszać; doprowadzić do pełnego gotowania na wolnym ogniu i gotować, często mieszając, aż objętość płynu zmniejszy się o połowę, około 10 minut. Pozostałe masło rozpuścić w sosie; wymieszać.
Wlać zredukowaną mieszaninę do blendera, dodać reserved pancetta i zmiksować na gładką masę.