Red Chile Crusted Sea przegrzebki z Mango Tortilla Sałatka i cytrusowe Vinaigrette

Red Chile Crusted Sea przegrzebki z Mango Tortilla Sałatka i cytrusowe Vinaigrette
Red Chile Crusted Sea przegrzebki z Mango Tortilla Sałatka i cytrusowe Vinaigrette jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz sok pomarańczowy, sok z cytryny, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chile-Crusted przegrzebki z Mango-Papaya Salsa, Chile-chrupiące przegrzebki z sałatką ogórkową, oraz Sałatka z pieczonych przegrzebków, Salsan z Mango i pasków Tortilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz ancho, kminek, sól i pieprz w średniej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać olej w dużej patelni saute aż do palenia. Pogłębianie 1 strona każdego przegrzebka w mieszance przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Umieść przegrzebki na rozgrzanej patelni, Chile stronie w dół i gotować przez 20 sekund. Zmniejszyć ogień niski, włączyć przegrzebki i gotować przez 2 do 3 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć z patelni i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Rozgrzać olej do 375 stopni F. smażyć paski tortilli partiami, wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paski TortillaPaski Tortilla
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Warzywa umieścić w dużej misce, skropić kilkoma łyżkami vinaigrette i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Na dużym talerzu ułożyć zieleninę. Ułóż przegrzebki wokół talerza. Usypać smażone tortille na środku talerza i udekorować czerwoną i żółtą papryką oraz kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
ZieloniZieloni
3
Wszystko skropić winegretem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
4
Soki, bazylię i cebulę połączyć w blenderze i zmiksować na gładką masę. Przy włączonym silniku powoli dodawać oliwę do emulgowania i doprawiać solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami2liście bazylii, szyfonadyliście bazylii, szyfonady11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana kolendraposiekana kolendra3niebieskie tortille kukurydziane, pokrojone w bardzo cienkie paskiniebieskie tortille kukurydziane, pokrojone w bardzo cienkie paski7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiróżne zielenie, mizuna, rukola i friseeróżne zielenie, mizuna, rukola i frisee2(zima)mielony kminek tostowymielony kminek tostowy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1Dużedojrzałe mango, obrane, pestki i pokrojone w kostkędojrzałe mango, obrane, pestki i pokrojone w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczysta oliwa z oliwekczysta oliwa z oliwek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1papryka czerwona, drobno pokrojona w kostkępapryka czerwona, drobno pokrojona w kostkę2(zima)drobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz12przegrzebki morskie, wypłukane i poklepane na suchoprzegrzebki morskie, wypłukane i poklepane na sucho4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCitrus VinaigretteCitrus Vinaigrette1papryka żółta, drobno pokrojona w kostkępapryka żółta, drobno pokrojona w kostkę

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn