Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej

Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej
Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 666 kalorii. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko ser ricotta, sól morską, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Raviolo Z Żółtkiem Masła Truflowego, Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym, oraz Wołowina krótkie żebro i żółtko jaj Raviolo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby makaron: Kopiec 3 ½ szklanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubić jajka i olej i zacząć włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi well.As rozwijasz studnię, wciskasz mąkę do góry od podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko ponownie mąki pokładzie i kontynuować ugniatanie przez 5 lub 6 Więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Rozwałkuj ciasto makaronowe do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu. Z cienkiego arkusza makaronu Wytnij 12 okręgów o średnicy 6 cali. Zestaw 6 kółek na blaszce posypanej mąką, przykryj folią i ustaw aside.To wykonaj nadzienie: przygotuj lodową kąpiel. W dużym garnku z osoloną wrzącą wodą blanszujemy chard przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Odcedzić, a następnie szybko zanurzyć go w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
4
Odcedzić ponownie, a następnie ścisnąć go w pięści, aby usunąć jak najwięcej wilgoci.
5
Przenieś do robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Dodać odsączoną ricottę do robota kuchennego, pulsować, Aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Dodaj gałkę muszkatołową, sól morską, pieprz i 2 żółtka. Uruchom maszynę, aż mieszanina jest dobrze łączy. Może być konieczne zeskrobanie boków miski raz, aby zapewnić, że jest równomiernie wbudowany. Wymieszaną mieszaninę łyżka do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1 ½ cala.Rura pierścień mieszaniny ricotta około ½ cala od krawędzi każdej z 6 rund ciasta, które zostały odłożone na tacy. Celem jest stworzenie studni do przechowywania jednego z 6 pozostałych żółtek na każdej z rund ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzać patelnię o dużym dnie na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj masło i pokrojoną szałwię, często ubijając i uważnie obserwując. Zauważysz, że masło stanie się spienione, a następnie substancje stałe mleka zaczną brązowieć. Po uruchomieniu, wyjąć patelnię z ciepła. Masło będzie przejść od brązowego do czarnego szybko, więc ustawić patelnię na chłodnym, żaroodpornej powierzchni do powolnego gotowania przed masło zamienia czarny. Zapach masła; powinno mieć orzechowy aromat i być karmelowe w color.To zakończyć danie: zagotować 6 litrów wody w dużym garnku i dodać 2 łyżki soli. Obniżyć ciepło na wolnym ogniu i niech pęcherzyki ustępują. Delikatnie, za pomocą szerokiej płaskiej szpatułki, opuść każde raviolo do wody. Gotować przez około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
3
Usuń, delikatnie z wody i umieść je po kolei na patelni z sosem szałwiowym z brązowym masłem, użyj łyżki, aby pokryć każdy z nich dobrze z sosem. Powtórz z pozostałymi raviolos. Umieszczając każdy z nich ostrożnie na każdym z 6 talerzy do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Mżawka pozostały sos równomiernie na każdym talerzu, upewniając się, że to niektóre z smażonej szałwii, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
5
Udekoruj obficie tarką z Parmigiano-Reggiano i opcjonalną mżawką oleju truflowego. Wystarczy powiew oleju. Olej truflowy może być dość podstępny, gdy jest używany z ciężką ręką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej TruflowyOlej Truflowy
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn