Ravioli ziemniaczane nadziewane mięsem: Ofelle Triestine
Ravioli ziemniaczane nadziewane mięsem: Ofelle Triestine może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 822 kalorii, 41g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, mielonej cielęciny, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Kotlety Ziemniaczane (Nadziewane Mięsem Indyjskie Naleśniki Ziemniaczane), Kolduny białoruskie (placki ziemniaczane nadziewane mielonym mięsem), oraz Ravioli Mięsne.
Instrukcje
Ziemniaki gotujemy w całości w wodzie, aż będą bardzo miękkie.
Odcedzić i, jeszcze ciepłe, obrać i uruchomić przez ricer lub młyn żywności.
Umieść ziemniaki w dużej misce i dodaj jajko, szczyptę soli i tyle mąki, aby ciasto o tej samej konsystencji ciasta gnocchi. Zagnieść ciasto przez 5 minut, a następnie pozostawić na 30 minut.
W dużej patelni saute, rozgrzać oliwę z oliwek na dużym ogniu, następnie dodać cebulę, cielęcina, i kiełbasa, i brązowy na średnim ogniu, aż będzie ładnie rumiane.
Dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, aż szpinak będzie dobrze ugotowany i większość płynu odparuje.
Ciasto z makaronem rozwałkować na maszynie do makaronu do najcieńszego ustawienia i wyciąć 3-calowe kwadraty z ciasta.
Umieść niewielką łyżkę nadzienia na środku 1/2 kwadratów, a następnie top je z innymi kwadratami, naciskając krawędzie razem do uszczelnienia. Odstawić.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Gotować ravioli we wrzącej wodzie, aż będą miękkie i gotowane przez, o 4 protokół.
Odcedzić i umieścić w misce.
Skropić masło, top z tartym Parmigiano-Reggiano i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo