Ravioli z słodkich ziemniaków i koziego sera
Sweet potato & goat ' s cheese ravioli to śródziemnomorska receptura, która serwuje 4. To danie główne ma 536 kalorii, 23G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 252 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jeśli masz pod ręką olej chili, pestki dyni, kozi ser i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 84%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ugotuj książkę: ravioli ze słodkich ziemniaków w rosole serowym, Słodkie ziemniaki kozie ser ptysie, oraz Placki ze słodkich ziemniaków z kozim serem.
Instrukcje
Do nadzienia piecz, gotuj na parze lub w kuchence mikrofalowej ziemniaki, a następnie z grubsza masuj.
Wymieszać z pestkami dyni i kozim serem.
Na makaron, umieścić mąkę i szczyptę soli w maszynce i pęknąć w jajkach. Pulsuj, aż mieszanina utworzy lepkie okruchy. Rozłożyć masę na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i uformować twarde ciasto. Zagniatać przez 5 minut, aż ciasto będzie gładkie, owinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 30 minut. Aby zrobić ręcznie, uformuj mąkę w pierścień na powierzchni roboczej, rozbij jajka na środku, a następnie stopniowo przerabiaj mąkę na jajka za pomocą palców.
Pokrój makaron na ćwiartki, a następnie rozwałkuj każdy kawałek za pomocą maszyny do makaronu. Pył z mąki, jak iść i przenieść go w dół wycięcie na cieńsze ustawienie co drugą rolkę. Kontynuuj, aż dojdziesz do przedostatniego ustawienia. Jeśli lubisz makaron bardzo cienki i delikatny, możesz wybrać najcieńszą oprawę. Jeśli nie masz maszyny, użyj ciężkiego wałka do ciasta, aby zwinąć ciasto tak cienko, jak to możliwe.
Wytłoczyć obrusy za pomocą krajalnicy do ravioli lub krajalnicy do biszkoptów o długości 6 cm, aby makaron nie wysychał.
Ułóż kółka na powierzchni pokrytej kaszą manną i przykryj folią spożywczą podczas cięcia reszty.
Umieść małą łyżeczkę nadzienia na środku każdej rundy. Zwilż krawędzie wodą, a następnie ułóż kolejną rundę na górze. Użyj opuszkami palców, aby uszczelnić krawędzie, próbując usunąć całe powietrze.
Połóż ravioli na ręczniku z kaszą manną do wyschnięcia na kilka minut.
Gotuj ravioli na dużej patelni z delikatnie wrzącą osoloną wodą przez 4-5 minut. Nie używaj pełnego wrzenia toczenia, ponieważ jest prawdopodobne, aby podzielić ravioli.
Odcedzić i podawać z odrobiną oleju chili, parmezanem i pestkami dyni.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje ulubione ravioli. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.