Ravioli z soczewicy z kiełbasą i żółtym sosem pomidorowym

Ravioli z soczewicy z kiełbasą i żółtym sosem pomidorowym
Przepis ravioli z soczewicy z kiełbasą i żółtym sosem pomidorowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1029 kalorii, 36g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, sardeli, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ravioli z rzodkiewki w żółtym sosie pomidorowym, Ravioli z kiełbasą i sosem pomidorowym, oraz Zupa pomidorowa z soczewicy z kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj czosnek, anchois, jalapeos, kurkuma i szafran. Wymieszać do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
KurkumaKurkuma
SzafranSzafran
CzosnekCzosnek
4
Wymieszać z pomidorami. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
SOSSOS
1
Rozgrzać 3 łyżki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę i smażyć, aż brązowy, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj marchew, seler, i czosnek; smażyć, aż warzywa zaczną kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
4
Dodaj soczewicę, jalapeos, i papryka; wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
PaprykaPapryka
5
Dodać bulion i ocet i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są prawie miękkie, o 1 godzinę. Odkryć i gotować, aż cały bulion jest wchłaniany, o 25 minut dłużej. Doprawić mieszankę soczewicy solą i pieprzem. Używając masher ziemniaczany, mash mieszaniny grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SoczewicaSoczewica
OcetOcet
ZiemniakZiemniak
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
6
Przelać nadzienie do średniej miski i schłodzić do ostygnięcia, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Linia 2 duże blachy do pieczenia z folią lub pergaminem. Pracując z 2 owijkami wonton naraz, posmaruj każdy białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Umieść 1 łyżkę nadzienia w środku 1 opakowania. Wierzch z drugim opakowaniem, strona białka jaja w dół i uszczelnić, wyciskając powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
9
Pokroić na okrągło z karbowanym kółkiem do ciasta lub 2 3/4-calowym zapiekanym foremką do ciastek, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
10
Umieścić na przygotowanym arkuszu. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce.)
1
Umieść mąkę w 1 małej misce, jajko w drugiej misce i bułkę tartą w trzeciej misce. Kawałki kiełbasy zanurz w mące, następnie jajku, a następnie okruchy do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
KiełbasaKiełbasa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Miejsce na dużym talerzu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
3
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ciepło 1/4 Puchar oleju roślinnego w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kiełbaski. Smażyć na złoty kolor, około 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
6
Umieścić na blasze do pieczenia; utrzymać ciepło w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia. Gotować 1/3 ravioli aż po prostu miękkie, ale nadal firma ugryźć, o 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, podzielić ravioli między 2 płytkie miski; namiot z folią, aby utrzymać ciepło. Powtórz z pozostałymi ravioli w 2 kolejnych partiach. SOS rewarmowy; łyżka wokół ravioli. Wierzch z kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
KiełbasaKiełbasa
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek

Składniki

1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSól $ Świeżo zmielony czarny pieprzSól $ Świeżo zmielony czarny pieprz2filetyfilety z sardeli, drobno posiekanefilety z sardeli, drobno posiekane3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta świeżabułka tarta świeża591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszona Francuska zielona soczewicasuszona Francuska zielona soczewica1łyżka czerwony ocet winnyjajko, ubite na miksjajko, ubite na miks2białka jaj, ubijane do blendowaniabiałka jaj, ubijane do blendowania2ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane4ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoWęgierska gorąca paprykaWęgierska gorąca papryka22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekane chiles jalapeño z nasionamiposiekane chiles jalapeño z nasionami22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekane nasiona jalapeño chilesposiekane nasiona jalapeño chiles6511 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana1duża szczyptanici szafranowenici szafranowe11 łyżka suszonego oreganoOcet winny SherryOcet winny Sherry454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgew pełni gotowane wędzone kiełbaski (takie jak cotechino, linguiça lub andouille), pokrojone w plastry o grubości 1/3 calaw pełni gotowane wędzone kiełbaski (takie jak cotechino, linguiça lub andouille), pokrojone w plastry o grubości 1/3 cala0Batoniki toffi Heath(Hojny) kurkuma(Hojny) kurkuma591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw72(o) wonton wrappers (z dwóch opakowań 12 uncji)(o) wonton wrappers (z dwóch opakowań 12 uncji)8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 funta żółtych pomidorów, pokrojonych w kostkę (o1/2 funta żółtych pomidorów, pokrojonych w kostkę (o

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn