Ravioli z soczewicy z kiełbasą i żółtym sosem pomidorowym
Przepis ravioli z soczewicy z kiełbasą i żółtym sosem pomidorowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 1029 kalorii, 36g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, sardeli, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ravioli z rzodkiewki w żółtym sosie pomidorowym, Ravioli z kiełbasą i sosem pomidorowym, oraz Zupa pomidorowa z soczewicy z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj czosnek, anchois, jalapeos, kurkuma i szafran. Wymieszać do pachnącego, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sardele
Kurkuma
Szafran
Czosnek
4
Wymieszać z pomidorami. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pomidor
SOS
1
Rozgrzać 3 łyżki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę i smażyć, aż brązowy, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodaj marchew, seler, i czosnek; smażyć, aż warzywa zaczną kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Seler
Czosnek
4
Dodaj soczewicę, jalapeos, i papryka; wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Papryka
5
Dodać bulion i ocet i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są prawie miękkie, o 1 godzinę. Odkryć i gotować, aż cały bulion jest wchłaniany, o 25 minut dłużej. Doprawić mieszankę soczewicy solą i pieprzem. Używając masher ziemniaczany, mash mieszaniny grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Soczewica
Ocet
Ziemniak
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
6
Przelać nadzienie do średniej miski i schłodzić do ostygnięcia, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Linia 2 duże blachy do pieczenia z folią lub pergaminem. Pracując z 2 owijkami wonton naraz, posmaruj każdy białkiem jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton Wrappers
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
8
Umieść 1 łyżkę nadzienia w środku 1 opakowania. Wierzch z drugim opakowaniem, strona białka jaja w dół i uszczelnić, wyciskając powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
9
Pokroić na okrągło z karbowanym kółkiem do ciasta lub 2 3/4-calowym zapiekanym foremką do ciastek, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do Ciastek
10
Umieścić na przygotowanym arkuszu. Powtórz z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce.)
1
Umieść mąkę w 1 małej misce, jajko w drugiej misce i bułkę tartą w trzeciej misce. Kawałki kiełbasy zanurz w mące, następnie jajku, a następnie okruchy do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Kiełbasa
Mąka Uniwersalna
Pasek Skórki Cytrynowej
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Miejsce na dużym talerzu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
3
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Ciepło 1/4 Puchar oleju roślinnego w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać kiełbaski. Smażyć na złoty kolor, około 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
6
Umieścić na blasze do pieczenia; utrzymać ciepło w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
7
Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia. Gotować 1/3 ravioli aż po prostu miękkie, ale nadal firma ugryźć, o 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, podzielić ravioli między 2 płytkie miski; namiot z folią, aby utrzymać ciepło. Powtórz z pozostałymi ravioli w 2 kolejnych partiach. SOS rewarmowy; łyżka wokół ravioli. Wierzch z kiełbasą.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.