Ravioli z krewetek i soli z dorsza w sosie Romesco z żółtym pieprzem
Need a przystawka pescatariańska? Ravioli z krewetkami i solą z dorsza z sosem Romesco z żółtym pieprzem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 159 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Parzona Dzika papryka W Paski Z Żółtym pieprzem Romesco, papryką czerwoną-czarną oliwką i natką pietruszki-olejem czosnkowym, Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco, oraz Ravioli z rzodkiewki w żółtym sosie pomidorowym.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Mąkę i sól włóż do miski miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i krótko wymieszaj, aby połączyć. W mikserze dodajemy jajko i żółtko i mieszamy aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Cukierki Peachie-o
2
Dodać tylko tyle śmietany, aby ciasto było gładkie (nie powinno być lepkie). Owinąć ciasto w plastik i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
3
Ciasto pokroić na 4 kawałki. Przechowywać ciasto pokryte folią foliową podczas pracy z 1 sztuką na raz. Ciasto wcisnąć w prostokąt na lekko posmarowanej mąką powierzchni i przetoczyć przez maszynę do makaronu ustawioną w najszerszym ustawieniu, 2 lub 3 razy. Zmniejsz ustawienie i uruchom jeszcze kilka razy, aż ciasto będzie tak cienkie, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Makarony
Rolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Makaronu
Folia Foliowa
4
Umieścić na powierzchni z mąką i przykryć.
1
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia. Oddzielnie saute czosnek, papryka, pomidory, chiles i kostki chleba, aż lekko rumiane, o 2 do 3 protokół każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Kostki Chleba
Pomidor
Papryka Chili
Czosnek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Usuń każdy składnik za pomocą łyżki szczelinowej. Odżelazić patelnię octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia
3
Umieść wszystkie smażone składniki i płyn do odtłuszczania w maszynce i zmiksuj na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
4
Dodać migdały i proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
5
Dodać miód i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Miód
6
Do nadzienia: w dużej misce przykryć suszonego dorsza zimną wodą i pozostawić do namoczenia w lodówce na 12 do 48 godzin (w zależności od zasolenia dorsza), często zmieniając wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Przynieś średni garnek wody na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Wyjąć sól dorsza z moczonej wody i umieścić w gotującej się wodzie. Gotować przez 8 do 10 minut; pozostawić do ostygnięcia w płynie przez kolejne 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz Solny
Woda
9
Usunąć z kłusowniczego płynu; wyrzucić wszelkie kości i grubo posiekać.
10
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodać czosnek i szalotki i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
12
Czosnek i szalotki wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
13
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju na patelni i lekko podsmażyć krewetki na 1 do 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Wyjąć krewetki i pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
15
Śmietanę umieścić w małym rondlu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
16
Włożyć gotowanego i posiekanego dorsza do robota kuchennego, dodać mieszankę szalotkowo-czosnkową i połowę ciepłej śmietany i proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
Krem
Dorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
17
Dodać puree ziemniaczane, pozostałą śmietanę i proces aż tylko połączone. Przy pracy silnika dodaj 1/4 szklanki oleju. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ziemniak
Krem
Olej Do Smażenia
1
Połóż arkusz ciasta makaronowego na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i rozprowadź na cieście czubatą porcję nadzienia wielkości łyżeczki, co najmniej 2 cale od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
Ciasto
2
Miejsce 1/2 kawałek krewetki na górze każdego nadzienia. Opuszkiem palca lub pędzlem zwilż krawędzie arkusza makaronu za pomocą mycia jajek. Ostrożnie umieść drugi arkusz ciasta makaronowego na pierwszym i naciśnij opuszkami palców, aby oddzielić rzędy nadzienia. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
Krewetki
Ciasto
Makarony
Jajko
3
Za pomocą noża do ravioli lub kółka do ciasta Wytnij proste linie pionowo i poziomo, tworząc każdy kwadrat ravioli. Naciśnij krawędzie zamknięte opuszkami palców, aby dobrze uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Ostrożnie upuść ravioli i gotuj przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Odcedzić i podawać natychmiast z żółtym sosem pieprzowym.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.