Ravioli z krewetek i soli z dorsza w sosie Romesco z żółtym pieprzem

Ravioli z krewetek i soli z dorsza w sosie Romesco z żółtym pieprzem
Need a przystawka pescatariańska? Ravioli z krewetkami i solą z dorsza z sosem Romesco z żółtym pieprzem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 159 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Parzona Dzika papryka W Paski Z Żółtym pieprzem Romesco, papryką czerwoną-czarną oliwką i natką pietruszki-olejem czosnkowym, Lucjan Czerwony zapiekany w soli z sosem Romesco, oraz Ravioli z rzodkiewki w żółtym sosie pomidorowym.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Mąkę i sól włóż do miski miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta i krótko wymieszaj, aby połączyć. W mikserze dodajemy jajko i żółtko i mieszamy aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać tylko tyle śmietany, aby ciasto było gładkie (nie powinno być lepkie). Owinąć ciasto w plastik i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
3
Ciasto pokroić na 4 kawałki. Przechowywać ciasto pokryte folią foliową podczas pracy z 1 sztuką na raz. Ciasto wcisnąć w prostokąt na lekko posmarowanej mąką powierzchni i przetoczyć przez maszynę do makaronu ustawioną w najszerszym ustawieniu, 2 lub 3 razy. Zmniejsz ustawienie i uruchom jeszcze kilka razy, aż ciasto będzie tak cienkie, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MakaronyMakarony
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Umieścić na powierzchni z mąką i przykryć.
1
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia. Oddzielnie saute czosnek, papryka, pomidory, chiles i kostki chleba, aż lekko rumiane, o 2 do 3 protokół każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Kostki ChlebaKostki Chleba
PomidorPomidor
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Usuń każdy składnik za pomocą łyżki szczelinowej. Odżelazić patelnię octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
3
Umieść wszystkie smażone składniki i płyn do odtłuszczania w maszynce i zmiksuj na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodać migdały i proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
5
Dodać miód i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MiódMiód
6
Do nadzienia: w dużej misce przykryć suszonego dorsza zimną wodą i pozostawić do namoczenia w lodówce na 12 do 48 godzin (w zależności od zasolenia dorsza), często zmieniając wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Przynieś średni garnek wody na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Wyjąć sól dorsza z moczonej wody i umieścić w gotującej się wodzie. Gotować przez 8 do 10 minut; pozostawić do ostygnięcia w płynie przez kolejne 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
WodaWoda
9
Usunąć z kłusowniczego płynu; wyrzucić wszelkie kości i grubo posiekać.
10
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średniej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać czosnek i szalotki i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
12
Czosnek i szalotki wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
13
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju na patelni i lekko podsmażyć krewetki na 1 do 2 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wyjąć krewetki i pokroić na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
15
Śmietanę umieścić w małym rondlu i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Włożyć gotowanego i posiekanego dorsza do robota kuchennego, dodać mieszankę szalotkowo-czosnkową i połowę ciepłej śmietany i proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
KremKrem
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
17
Dodać puree ziemniaczane, pozostałą śmietanę i proces aż tylko połączone. Przy pracy silnika dodaj 1/4 szklanki oleju. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
KremKrem
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Połóż arkusz ciasta makaronowego na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i rozprowadź na cieście czubatą porcję nadzienia wielkości łyżeczki, co najmniej 2 cale od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
CiastoCiasto
2
Miejsce 1/2 kawałek krewetki na górze każdego nadzienia. Opuszkiem palca lub pędzlem zwilż krawędzie arkusza makaronu za pomocą mycia jajek. Ostrożnie umieść drugi arkusz ciasta makaronowego na pierwszym i naciśnij opuszkami palców, aby oddzielić rzędy nadzienia. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
KrewetkiKrewetki
CiastoCiasto
MakaronyMakarony
JajkoJajko
3
Za pomocą noża do ravioli lub kółka do ciasta Wytnij proste linie pionowo i poziomo, tworząc każdy kwadrat ravioli. Naciśnij krawędzie zamknięte opuszkami palców, aby dobrze uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Ostrożnie upuść ravioli i gotuj przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Odcedzić i podawać natychmiast z żółtym sosem pieprzowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
SOSSOS

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprażone migdałyprażone migdały1ancho chile, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane i grubo posiekaneancho chile, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane i grubo posiekane2pieczenie ziemniaków, gotowane, puree i utrzymywane w cieplepieczenie ziemniaków, gotowane, puree i utrzymywane w cieple1Nowe Meksykańskie chile, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane i grubo posiekaneNowe Meksykańskie chile, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane i grubo posiekane2largesżółtka jajżółtka jaj2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2jajka zmieszane z 2 łyżkami wody, do mycia jajjajka zmieszane z 2 łyżkami wody, do mycia jaj4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna6goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany6goździkiczosnek obranyczosnek obrany3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)60krewetki i żyłkiSplash heavy creamSplash heavy cream11 łyżka suszonego oregano1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek plus 1/4 szklankioliwa z oliwek plus 1/4 szklanki1arkuszCiasto makaronoweCiasto makaronowe1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa60krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedorsz solnydorsz solny2szalotka drobno pokrojonaszalotka drobno pokrojona30largeskrewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined1roztopione masłobiały chleb, skórka usunięta, pokrojona w drobną kostkębiały chleb, skórka usunięta, pokrojona w drobną kostkę1papryka żółta, pieczona, obrana i sadzonapapryka żółta, pieczona, obrana i sadzona2żółte pomidory, połówkiżółte pomidory, połówki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia3
Magazyn