Ravioli z dyni w sosie Gorgonzola
Dyniowe Ravioli z sosem Gorgonzola może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię, mleko, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowe ravioli z dyni w sosie Gorgonzola, Sos Pesto z Gorgonzoli na Ravioli, kurczaku i szparagach, oraz Makaron z pieczarkami i dynią-SOS Gorgonzola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łyżka dyni na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych i rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Zeskrobać do średniej miski za pomocą gumowej szpatułki. Wymieszaj z bułką tartą, parmezanem, solą, mieloną szałwią, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pracując z 1 owijką wonton na raz (przykryj pozostałe owijki wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły), łyżka 2 łyżeczki mieszanki dyni do środka owijki.
Szczotkuj krawędzie owijki wodą i złóż na pół, mocno naciskając krawędzie palcami, tworząc półksiężyc.
Umieść na dużej blasze do pieczenia posypanej skrobią kukurydzianą. Powtórz procedurę z pozostałymi opakowaniami wonton i mieszaniną dyni.
Napełnij duży holenderski piekarnik wodą; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj połowę ravioli do patelni (przykryj pozostałe ravioli wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschnąć). Gotować 4 minuty lub do końca (nie gotować), delikatnie mieszając.
Wyjąć ravioli z rowkiem łyżką; lekko płaszcz z gotowania sprayu, i zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi ravioli.
Mleko i Mąkę połączyć w rondlu, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Dodaj masło, mieszając, aż masło się rozpuści. Delikatnie wymieszać w Gorgonzoli.
Umieść 5 ravioli w każdej z 6 płytkich misek i skropić każdą porcję 3 łyżkami mieszanki gorgonzoli.
Posypać każdą porcję 1 1/2 łyżeczki orzechów laskowych.