Ravioli Z Dyni Olbrzymiej
Gigantyczne ravioli z dyni może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 471 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.85 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ravioli Z Dyni Olbrzymiej, (Giant i Mini) wakacyjne bułeczki z lasagne z dyni ze szpinakiem, oraz Ravioli Z Dyni.
Instrukcje
Wykonaj nadzienie: Rozgrzej piekarnik do 42
Kawałki squasha przekładamy na rozgrzaną patelnię do pieczenia, skropimy oliwą z oliwek i obficie doprawiamy solą i pieprzem. Wrzuć do płaszcza.
Piec, mieszając squash co 20 minut, aż bardzo miękkie, 35 do 45 minut. Ostrożnie łyżka gorącego squasha do robota kuchennego i wirować, aż będzie bardzo gładka.
Zeskrobać squasha do dużej miski i ostudzić. Wymieszaj migdały, szałwię, parmezan i gałkę muszkatołową.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Zmontować ravioli: wyłożyć obramowaną patelnię do pieczenia papierem do pieczenia i posypać kaszą manną; odstawić.
Połóż 1 arkusz makaronu na powierzchni roboczej. Od 2 w. z dala od krótkiego końca, łyżka 2-łyżki. kopiec nadzienia na środku arkusza makaronu; powtórzyć w 4-in. interwały. Wokół kopców nadzienia, umyć makaron z wodą.
Umieścić drugi arkusz makaronu nad pierwszym, zaczynając od krótkiego końca i rozluźniając makaron nad nadzieniem, delikatnie wyciskając powietrze i uszczelniając makaron wokół każdego Kopca nadzienia.
Trim długie boki arkusza makaronu z ciasta koła lub noża, więc arkusz jest 4 w. szeroko.
Pokrój ravioli między nadzieniem, aby 4-in. kwadraty.
Przenieść ravioli do pergaminu wyłożonej patelni i przykryć folią; również zebrać i owinąć resztki makaronu. Kontynuuj kształtowanie ravioli, przerzucanie skrawków zgodnie ze wskazówkami na świeże ciasto makaronowe i układanie jeszcze jednej warstwy pergaminu na pierwszym (dodaj kolejną patelnię w razie potrzeby), aż zużyjesz całe nadzienie; powinieneś mieć 24 do 30 ravioli i może mieć resztki ciasta makaronowego. (Jeśli resztki ciasta staną się zbyt suche, aby je ponownie przetrzeć, pokruszyć w robocie kuchennym i pulsować 1 łyżeczką. woda w czasie do zwilżenia.)
Podawać: w rondlu gotować bulion, aż zmniejszy się o jedną trzecią.
Dodać masło; zachować ciepło.
Rozgrzej piekarnik do 150 i ustaw 8 szerokich talerzy zupy lub obramowane talerze obiadowe w piekarniku do ogrzania. Przynieś 2 duże garnki (8 do 10 qt. każdy) obficie osolonej wody do walcowanego wrzenia i dodać 1 łyżeczkę. oliwa do każdego. Podziel ravioli między garnki, zmniejszyć ciepło tak woda gotuje się delikatnie, i gotować ravioli, od czasu do czasu spychając w dół do wody, tylko do al Dente (test rogu jednego, aby sprawdzić), 5 do 7 protokół.
Ustaw talerze zupy. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś 3 ravioli z wody na każdą płytkę. Bulion z kadzi na ravioli, posypać natką pietruszki i podawać z parmezanem.
* Skróty: Kup 2 3/4 lbs. obrane kawałki dyni zamiast całego dyni. Kup semolinę w pieczeniu na dobrze zaopatrzonych rynkach. Zamiast makaronu, kupić około 2 lbs. świeże prześcieradła ravioli lub lasagne z dobrze zaopatrzonego sklepu spożywczego lub włoskich delikatesów lub z freshpasta.com (79$za 16 oz.; 5-lb. minimalne zamówienie). Być może trzeba wyciąć ravioli w nieco innych wymiarach, aby co najmniej 24, i może masz resztki napełniania. Przepis na rosół z kurczaka, zobacz sunset.com/chickenbroth.
Make ahead: Make filling (poprzez krok
i wyluzuj przez noc. Wypełnij ravioli (przez krok
i schłodzić je tak długo, jak 1 dzień, lub zamrozić na patelniach, aż będą twarde, przenieść do worków i zamrozić do 3 tygodni.