Ravioli Szpinakowo-Karczochowe-Lasagne
Ravioli ze szpinakiem i karczochami-lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 3,57 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 28g białka, 35g tłuszczu i w sumie 518 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś serca karczochów w wodzie, szpinaku, mleku i kilku innych rzeczach, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Muszkatołowe jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ravioli Ze Szpinakiem I Karczochami, Lasagne ze szpinakiem i Ravioli, oraz Lasagne Szpinakowo-Ravioli dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek wody na makaron.
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej brojlery lub piekarnik do 425 stopni F.
Rozmrażaj szpinak w kuchence mikrofalowej przez 10 minut na wysokości.
Podczas rozmrażania szpinaku podgrzej średni sos na średnim ogniu.
Pokrój masło na małe kawałki i rozpuść.
Ubij mąkę i gotuj minutę lub 2, a następnie ubij w mleku. Doprowadź sos do bańki, gdy zacznie gęstnieć, upuść ogień do niskiego poziomu i dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem według własnego gustu.
W misce połącz ser ricotta, trochę soli i pieprzu, skórkę z cytryny i czosnek.
Gotuj makaron do al dente, 5 do 6 minut w osolonej wodzie.
Wyjmij szpinak z kuchenki mikrofalowej i wyciśnij go całkowicie do sucha w ręczniku kuchennym. Otwórz ręcznik i oddziel szpinak palcami. Ułóż pokrojone karczochy na desce do krojenia.
Dobrze odcedź makaron. Chochla wystarczy białego sosu na dnie naczynia z lasagne, aby lekko go posmarować. Na wierzch z 1/3 makaronu. Posyp makaron warstwą połowy sera ricotta usianą połową szpinaku i karczochów. Cienko przykryj warzywa bardziej białym sosem, a następnie obficie posyp tartym serem. Powtórz te warstwy, a następnie posyp lasagne pozostałą 1/3 ugotowanych ravioli, ostatnim białym sosem i odrobiną startego sera.
Umieść pod gorącym brojlerem lub w nagrzanym piekarniku 425 stopni F, aż sos zrumieni się i zacznie bąbelkować, 3 minuty