Ravioli Cielęce

Ravioli Cielęce
Ravioli cielęce to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 756 kalorii, 34g białka, oraz 42g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pietruszkę, orzeszki piniowe, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ravioli di Castagne e Treviso (kasztan i Radicchio Ravioli), Seabass Ravioli z Ischia - - - Ravioli All ' Ischitana, oraz Neapolitan Ravioli - - - Ravioli All ' Napolitana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej patelni saute ustawionej na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj posiekaną marchewkę, seler, cebula, i czosnek i saute, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać mieloną cielęcinę i gotować, mieszając, aż mięso się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
W czystym młynku do przypraw / kawy sproszkować liść laurowy, płatki czerwonej papryki i nasiona kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
5
Dodaj mieszankę przypraw do saute pan.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj sos pomidorowy do saute pan. Gotować, mieszając, aż prawie cała ciecz odparuje, przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać posiekaną natkę pietruszki i orzeszki piniowe. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
8
Na lekko obsypaną mąką powierzchnię położyć 1 łyżkę nadzienia, na środku obsypać 1 łyżką nadzienia, a brzegi umyć wodą. Nałożyć drugą owijkę na pierwszą, naciskając wokół nadzienia, aby wypchnąć powietrze, dobrze uszczelnić krawędzie i przyciąć nadmiar ciasta wokół nadzienia za pomocą noża lub ostrego noża o średnicy 2,5 cala. Zrobić wonton ravioli z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem w ten sam sposób, przenosząc je, gdy są formowane, na patelnię z blachy lekko posypaną skrobią kukurydzianą
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
RavioliRavioli
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Przynieś czajnik wrzącej osolonej wody do delikatnego wrzenia i gotuj ravioli partiami przez 2 minuty lub do momentu, gdy wypłyną na powierzchnię i będą miękkie. (Nie pozwól, aby woda zagotowała się energicznie po dodaniu ravioli.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Przenieś ravioli tak, jak są gotowane za pomocą łyżki szczelinowej na suchy ręcznik kuchenny lub Ręczniki papierowe, aby osuszyć i utrzymać je w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
11
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Lekko posmaruj blachę do pieczenia oliwą z oliwek i ułóż plasterki pomidora i ząbki czosnku w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej1-3/4 Szklanki Kiszonej Kapusty, Opłukanej I Dobrze Odsączonej
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Pomidory i czosnek skropić oliwą z oliwek i doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
13
Mżawka z białym winem. Pieczemy pomidory i czosnek przez 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
14
Przełożyć pomidory i czosnek do blendera i puree na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
15
Dodać bulion, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
16
Dodaj szyfonadę bazylii. SOS rezerwy i zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
17
Propozycja Wina: Villa Antinori Chianti
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos pomidorowy konserwowysos pomidorowy konserwowy1małemarchew, drobno pokrojona w kostkęmarchew, drobno pokrojona w kostkę1łodyga selera drobno pokrojona w kostkęłodyga selera drobno pokrojona w kostkę2Batoniki toffi Heathbułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki11 łyżka suszonego oreganomielony świeży tymianekmielony świeży tymianek2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony5largesząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1małecebula, drobno pokrojona w kostkęcebula, drobno pokrojona w kostkę32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuprażone orzeszki pinioweprażone orzeszki piniowe680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory śliwkowe, rdzeniowane i połówkowepomidory śliwkowe, rdzeniowane i połówkowe1Batoniki toffi HeathCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszyfonada świeże liście bazylii, liście tymianku lub fioletowa szałwia, do dekoracjiszyfonada świeże liście bazylii, liście tymianku lub fioletowa szałwia, do dekoracji4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak lub bulion warzywny lub bulion w puszkachkurczak lub bulion warzywny lub bulion w puszkach301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)40okrągłe owijki wonton, rozmrożone w przypadku zamrożenia i pokryte luźno wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby zapobiec wysuszeniuokrągłe owijki wonton, rozmrożone w przypadku zamrożenia i pokryte luźno wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby zapobiec wysuszeniu

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn