Przepis Rava Dosas z Masala ciecierzycy ziemniaków może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 1 godzina i 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 804 kalorie. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 161 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz Jalapeno, mąkę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Rava Dosas z ziemniakami i ciecierzycą Masala, Rava Dosas (indyjskie naleśniki) z dyni + Masala z ciecierzycy pomidorowej, oraz Godhuma Rava Pongali-Pszeniczna Rava Jaggery Pongal-Varalakshmi Vratham Naivedyam s.
Instrukcje
1
Ziemniaki obrać i pokroić na 1,5 cala kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2
Przełożyć do miski i przykryć zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Tosty Kokosowe w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Przenieść do małej miski i wytrzeć patelnię. Grzać nasiona kminku na patelni na średnim ogniu, często potrząsając patelnią, aż pachnące i tylko cień ciemniejszy, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-o
5
Przenieść do innej małej miski. Patelnia rezerwowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-o
6
Czysty jalapeo, imbir i czosnek w blenderze z curry, cynamon, kurkuma, olej, 1/4 szklanki wody i 1 łyżeczka soli, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Papier Ryżowy
Kurkuma
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przenieść czysty do patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż lekko zgęstnieje, o 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
9
Odcedzić ziemniaki, następnie dodać do mieszanki cebuli z nasionami kminku i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą ledwo miękkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
10
Dodać ciecierzycy i pozostałe 1 1/2 szklanki wody, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, następnie energicznie dusić, pokryte, aż ziemniaki będą miękkie, 16 do 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny
11
Dodać groszek i gotować, pod przykryciem, aż do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12
Zdjąć z ognia i wymieszać w tosty kokosowe i kolendry.
Obficie szczotkuj 12-calową patelnię nonstick olejem i podgrzewaj na średnim ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Wlać 1/2 Puchar ciasto na patelni, wirowanie, aż dno jest pokryta. Gotować, niezakłócony, aż dosa jest ustawiony i krawędzie są złote, o 2 protokół. Odwróć za pomocą gumowej szpatułki i gotuj dosa, aż spód będzie złoty w plamy, o 1 minutę więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Przenieść na talerz. Dodać więcej dosas z pozostałym cieście, układając i pokrywając luźno folią, aby utrzymać ciepło. Aby służyć, łyżka Masala napełniania dosas.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Uwaga kucharzy: nadzienie Masala, bez kokosa i kolendry, może być wykonane 6 godzin wcześniej i schłodzone. Podgrzej przed mieszaniem w kokosie i kolendrze.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.